Přehled rubrik webového magazínu o cestování a gastronomii – gastrovylety.cz

Rubriky

Nejnovější články

10.06.2020
Krekry k pivu, čaji, ale i jen tak k zakousnutí

Obiloviny jsou součástí potravy člověka již odnepaměti. Řadí se mezi nejstarší plodiny obyvatelstva. Z obilovin se vyrábí především chleba a běžné pečivo, bez nichž si dříve naši předci nedovedli představit život. Ale v současnosti je to jinak a ne každý v nich má zalíbení. Jsou lidé, kteří běžné pečivo vyřadili ze svého jídelníčku úplně, a jsou i lidé, kteří konzumují pouze určitý druh pečiva. Proto se pekaři a výrobci snaží vymyslet nové obohacující způsoby, jak dnešním trendům ve výživě vyhovět, ať už v podobě přídavků semínek do pečiva, bezlepkového pečiva, nebo různými složkami obohacujícími pečivo.
17.05.2020
Věřím, že když člověk dělá práci, kterou má rád, uplatnění vždy najde

Na restaurační a cateringové služby dopadají současná karanténní opatření nejtvrději. Inspirovat se ale můžete příběhem Eriky Žákové, která je duší veganského projektu Green Leaves.