Olomoucký Telegraph Pulse je místo, kde se chutě ladí s rytmem dne

Café, restaurant a bar Telegraph Pulse v olomouckém multifunkčním prostoru Telegraph spojuje atmosféru prostoru, prožitek z hudby a chuťové impulsy. Pulzuje podle rytmu denní doby. Zajít do něj lze na ranní kávu, víkendový brunch, business oběd s dezertem, odpolední drink s přáteli a od ledna nově i na večeři, kterou Pulse rozšířil nabídku skvělého jídla. Vše pod taktovkou šéfkuchaře Gavina Lewise, který ví, jak se vaří i v evropských michelinských restauracích.

Café, restaurant a bar Pulse je spojujícím prvkem čtyřpodlažního multifunkčního objektu, v němž se dohromady snoubí umění, práce a kreativita. Zajištění cateringu v jakémkoli patře Telegraphu je pevně v režii Pulsu. Občerstvení si je možné vzít s sebou ke kulturnímu zážitku v kinosále, do něhož se vstupuje přes restauraci. A při hezkém počasí je příjemně stráveným časem posezení ve venkovním atriu.

Pulse zůstává napojen na tep Telegraphu, zároveň funguje jako jedinečný prostor sám o osobě. Návštěva Pulse je o zážitku – nejen gastronomickém. Hra světla a hlasitost hudby se přizpůsobuje tichým ránům, odpoledním kávičkám i večerní barové náladě.

Do Pulse se chodí s chutí i hladem. Nabízí gastronomii na úrovni, čerstvé, kvalitní, ve většině případů sezónně lokální suroviny, vlastní dezerty, kvalitní výběrové kávy, jedinečné sirupy do limonád, míchané signature drinky či výběr z kvalitních moravských i zahraničních vín. A pokud se někdo nedovede rozhodnout, vstřícný personál rád doporučí předkrm, víno i dezert.

Vše, co se dostane na stůl, prošlo pečlivým výběrem a přípravami, pod dohledem šéfkuchaře Gavina Lewise, který do Pulse nastoupil s cílem vytvořit zde kvalitní gastronomii na nejvyšší úrovni. Na tuto výzvu ho připravily dlouholeté zkušenosti ze špičkových restaurací, včetně michelinských podniků v Norsku či v jeho domovské Velké Británii. Důležitou ingrediencí v kuchyni Gavina Lewise je i jeho vášeň pro vaření.Moderní evropská kuchyně, která se dívá dopředu s respektem k minulosti, spojuje staré nápady s novými technikami a naopak. Pracujeme s místními chutěmi a surovinami s ohledem na přírodu a roční období. Zákazníci k nám mohou přijít na kávu a dortík, malé sousto i něco výraznějšího – pro každého máme něco. Jsme kreativní, pokorní a pevně zakotvení v našem prostředí,” říká Gavin Lewis o svém přístupu ke kuchyni v Telegraph Pulse.

K snídani potěší chuťové pohárky například perfektně připravená vejce v různých variacích Kdo upřednostňuje sladký začátek dne, ocení buchtičky zvláčnělé créme anglaise, s nadýchanými meringue a čerstvým ovocem. V obědovém menu najdou návštěvníci vždy polévku a hlavní jídla dle aktuální sezóny. Šéfkuchař sestavuje každý měsíc nové menu a na své si přijdou milovníci masa, ryb i bezmasých pokrmů. Večerní menu je pak čerstvou novinkou letošního roku. „Když se venku setmí, i Pulse ztlumí svá světla. Novým konceptem večeří, se kterým od začátku ledna přicházíme, chceme dovytvořit atmosféru Pulse, která se v průběhu dne postupně mění. Měkké světlo z lampiček na stolech je o soustředění se na společnost, se kterou zde návštěvníci jsou, a zaměření se na jídlo a pití. Zároveň je i o intimitě a času pro druhé. Budeme rádi, když si své večerní chvíle budou moct návštěvníci u nás užít a dopřát si k tomu gastronomický zážitek,” říká manager Telegraphu, Michal Blaško.

Odpolední a večerní jídelní lístek je proměnlivý, jistotou ale je, že v Pulse lidé vždy najdou skvělé jídlo i atmosféru. Vylepšit své ráno můžou snídaní ve všední den od 7:30 do 11 nebo víkendovým brunchem podávaným od 9 do tří odpoledne. K obědu jsou hosté vítáni po celý týden mezi jedenáctou a třetí, znamenitou večeři si lze vychutnat od pondělí do soboty, vybrané menu potěší milovníky prvotřídní gastronomie od 17 do minimálně 21. hodiny. V Telegraphu Pulse kdykoli rádi svým hostům vyjdou vstříc a připraví pro ně něco na zub ještě po 21. hodině, aby neodcházeli s prázdným žaludkem.

TZ/ZM

Líbil se Vám náš článek?