Gastrovylety.cz
Nejnovější články
Rubriky
- Pivo na Náplavce: 40 minipivovarů, street food, muzika a džbánek místo kelímku
- Obrazem:Festival růžového vína
- Týden labutí na Vysočině
- Růžový máj na Rašínově nábřeží: víno, delikatesy a swing už tuto sobotu!
- Fenomén Igráček v Žebráku: Výstava pro děti i rodiče přináší unikátní figurky a dobrodružné novinky
- Limitovaná edice matcha setů podpoří vzdělávání začínajících podnikatelek
- 30 tipů na mikrovýlety po Česku
- Vavřincovo Gastro léto přivítá šéfkuchaře, kuchařské influencery, vinaře i DJ´s
- Letní pikniky: Užijte si čas s přáteli a udržte potraviny čerstvé díky skleněným dózám
- PENNY zapojí do Sbírky potravin 134 prodejen
- Loučeňské labyrinty jinde nenajdeme
- Robin Hood dočasně opustil Sherwood
- Výlet na Milešovku: Hromová hora, prudké stoupání a zelňačka s výhledem
- Výlet Posázavskou stezkou: Vlakem z Prahy, klobása u Zelené rokle a pivo od trampů
- Fenomén Igráček v Žebráku: Výstava pro děti i rodiče přináší unikátní figurky a dobrodružné novinky
- Recept: Vánoční linecké cukroví s kefírovým mlékem z Valašska
- Podzimní recepty: HOUBOVÁ OMÁČKA S KARLOVARSKÝMI KNEDLÍKY A VEJCI a PEČENÁ DÝNĚ SE SLANINOU, OŘECHY A JOGURTEM
- Letní recepty z meruňek
- Když limetka zčerná: Příběh čaje z Perského zálivu
- Jíst jinak i na horách: Outdoorová kuchařka pro dobrodruhy s chutí
- Výlet na Milešovku: Hromová hora, prudké stoupání a zelňačka s výhledem
- Výlet Posázavskou stezkou: Vlakem z Prahy, klobása u Zelené rokle a pivo od trampů
- NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA
- Lesy ČR postavily altán u Mléčného pramene na Velké Moravě
- Vlčí smečku na Šumavě je možné nově pozorovat z unikátní lávky v návštěvnickém centru Srní
- ADVENT S PENNY: 24 DNÍ PLNÝCH VÝHER
- Jíst jinak i na horách: Outdoorová kuchařka pro dobrodruhy s chutí
- Nový web z naší kuchyně: CoČíst.cz – místo pro všechny milovníky knih
- Květen na Prima SHOW: Gordon Ramsay a Adriano Zumbo servírují pořádnou porci napětí i sladkých výzev
- Objevte nehmotné kulturní dědictví UNESCO v Evropě: Nová obrazová publikace představuje tradice, zvyky i unikátní řemesla
Editorial
Vážení přátelé cestování, milovníci dobrého jídla,
[su_column]již od dětství provází každého z nás při cestách mimo náš domov jídlo. Na školním výletě nás vždy nejvíce zajímalo, co bude k obědu a sedačka v autobuse či vlaku se nestihla ani ohřát a už jsme z chlebníku vyndávali řízek od maminky a kontrolovali, zda nám přibalila také něco sladkého na zub. Dnes, když už jsme dospělí, se mnoho nezměnilo, při plánech výletů ať už s rodinou, přáteli, či jen tak sami, vždy naše myšlenka zabloudí k tématu jídla, a žaludek se začne chvět vzrušením, co dobrého na cestách ochutnáme.Tak proč se rovnou nevydat za jídlem a při té příležitosti nenavštívit nějakou tu architektonickou, či přírodní pamětihodnost v okolí.[/su_column]
Vždyť naše země nabízí tolik rozmanitých chutí, objevte s námi regionální speciality, vezměte své děti na farmu, kde ochutnají čerstvé mléko, ať také vědí, že není z krabice, ukažte jim, jak se vyrábí sýr na kozí farmě.Věděli jste, že existují i včelí farmy? Pronikněte do tajů výroby domácího medu či produktů z vosku. Nebo navštivte muzea vonící čokoládou či marcipánem…na našich stránkách pro vás budeme objevovat tyto zajímavé gastronomické cíle, zajímavosti z regionů a recepty, protože Česká republika není jen knedlo-vepřo-zelo.
S přáním krásných zážitků z cest a hlavně klidných návratů domů
Zbyněk Metelka a celý kolektiv magazínu gastrovylety.cz






















