Gastrovylety.cz
Nejnovější články
Rubriky
- Novinky v dopravě společností FLIXBUS
- Hamburk vyřešil dopravu při mistrovství Evropy 2024
- Dva náklaďáky masa, bazén piva. BURGER ARENA bude největší streetfoodový festival v Česku
- Autosalon 5: Pohled na hybridy, auta budoucnosti i český závoďák
- Jak na nákup ojetého auta, který motocykl si zváží svého jezdce, co umí odhalit dopravní psycholog – a spousta dalších informací, které stojí za to vědět.
- Pivo na Náplavce: 40 minipivovarů, street food, muzika a džbánek místo kelímku
- Obrazem:Festival růžového vína
- Týden labutí na Vysočině
- Růžový máj na Rašínově nábřeží: víno, delikatesy a swing už tuto sobotu!
- Fenomén Igráček v Žebráku: Výstava pro děti i rodiče přináší unikátní figurky a dobrodružné novinky
- Gastroakce roku v ČR – Makro Czech Gastro Fest 2025 – je za námi
- Olomoucký Telegraph Pulse je místo, kde se chutě ladí s rytmem dne
- Za novinkami a trendy v turismu na veletrh HOLIDAY WORLD & REGION WORLD 2025
- Češi stále více nakupují bezlepkové a bezlaktózové potraviny
- Nové knižní klenoty z dílny Familium
- Vavřincovo Gastro léto přivítá šéfkuchaře, kuchařské influencery, vinaře i DJ´s
- Letní pikniky: Užijte si čas s přáteli a udržte potraviny čerstvé díky skleněným dózám
- PENNY zapojí do Sbírky potravin 134 prodejen
- Řetězec PENNY se stal partnerem populárního seriálu amatérských závodů Běhej lesy
- Elegance v kuchyni
- Výlet na Milešovku: Hromová hora, prudké stoupání a zelňačka s výhledem
- Výlet Posázavskou stezkou: Vlakem z Prahy, klobása u Zelené rokle a pivo od trampů
- Fenomén Igráček v Žebráku: Výstava pro děti i rodiče přináší unikátní figurky a dobrodružné novinky
- Poznávejte přírodu a hrajte si: Návštěvnická hra opět spojuje Prahu a Středočeský kraj
- Atraktivní cíl jarní turistiky
- 🍨 Letní osvěžení: Domácí zmrzliny a sorbety
- Recept: Jarní pochoutka pro zdraví – ovesné placičky
- Recept: Mango chia pudink se zakysanou smetanou a čokoládovo-kokosovým krokantem: zdravý dezert, který osvěží a nadchne
- Recept: Chřestové rizoto podle Jana Kopeckého z Bistrotéky Valachy
- RECEPT: Matcha Hisui Latte – nápoj nejen samurajů
- Výlet na Milešovku: Hromová hora, prudké stoupání a zelňačka s výhledem
- Výlet Posázavskou stezkou: Vlakem z Prahy, klobása u Zelené rokle a pivo od trampů
- NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA
- Lesy ČR postavily altán u Mléčného pramene na Velké Moravě
- Vlčí smečku na Šumavě je možné nově pozorovat z unikátní lávky v návštěvnickém centru Srní
- Nový web z naší kuchyně: CoČíst.cz – místo pro všechny milovníky knih
- 60 let služby turismu
- Růžový máj na Rašínově nábřeží: víno, delikatesy a swing už tuto sobotu!
- Květen na Prima SHOW: Gordon Ramsay a Adriano Zumbo servírují pořádnou porci napětí i sladkých výzev
- Gastroakce roku v ČR – Makro Czech Gastro Fest 2025 – je za námi
- Nový web z naší kuchyně: CoČíst.cz – místo pro všechny milovníky knih
- Květen na Prima SHOW: Gordon Ramsay a Adriano Zumbo servírují pořádnou porci napětí i sladkých výzev
- Objevte nehmotné kulturní dědictví UNESCO v Evropě: Nová obrazová publikace představuje tradice, zvyky i unikátní řemesla
- Nový cyklus ČT odkrývá netradiční pohled na krajinu českých řek
- Letošní ročník Prima Hvězdného léta přinese řadu novinek
Editorial
Vážení přátelé cestování, milovníci dobrého jídla,
již od dětství provází každého z nás při cestách mimo náš domov jídlo. Na školním výletě nás vždy nejvíce zajímalo, co bude k obědu a sedačka v autobuse či vlaku se nestihla ani ohřát a už jsme z chlebníku vyndávali řízek od maminky a kontrolovali, zda nám přibalila také něco sladkého na zub. Dnes, když už jsme dospělí, se mnoho nezměnilo, při plánech výletů ať už s rodinou, přáteli, či jen tak sami, vždy naše myšlenka zabloudí k tématu jídla, a žaludek se začne chvět vzrušením, co dobrého na cestách ochutnáme.Tak proč se rovnou nevydat za jídlem a při té příležitosti nenavštívit nějakou tu architektonickou, či přírodní pamětihodnost v okolí.
Vždyť naše země nabízí tolik rozmanitých chutí, objevte s námi regionální speciality, vezměte své děti na farmu, kde ochutnají čerstvé mléko, ať také vědí, že není z krabice, ukažte jim, jak se vyrábí sýr na kozí farmě.Věděli jste, že existují i včelí farmy? Pronikněte do tajů výroby domácího medu či produktů z vosku. Nebo navštivte muzea vonící čokoládou či marcipánem…na našich stránkách pro vás budeme objevovat tyto zajímavé gastronomické cíle, zajímavosti z regionů a recepty, protože Česká republika není jen knedlo-vepřo-zelo.
S přáním krásných zážitků z cest a hlavně klidných návratů domů
Zbyněk Metelka a celý kolektiv magazínu gastrovylety.cz