Vítejte na gastrovylety.cz

Novinky:


 

DSC_0879_jurta_web Gastrotipy: Polská gastronomie 2. díl – Tataři

vyslali jsme našeho reportéra Daniela Krysla k našim severním sousedům aby vytvořil sérii reportáží a představil Polskou republiku, její kulturu, gastronomii a lidi této země, která je nám velmi blízká.. více

 


Ceské SvycarskoVýlet na kozí farmu Žofín

Výlet na kozí farmu Žofín nedaleko národního parku České Švýcarsko je zážitek pro celou rodinu…více

 

 



Vážení přátelé cestování, milovníci dobrého jídla,

již od dětství provází každého z nás při cestách mimo náš domov jídlo. Na školním výletě nás vždy nejvíce zajímalo, co bude k obědu a sedačka v autobuse či vlaku se nestihla ani ohřát a už jsme z chlebníku vyndávali řízek od maminky a kontrolovali, zda nám přibalila také něco sladkého na zub.

Dnes, když už jsme dospělí, se mnoho nezměnilo, při plánech výletů ať už s rodinou, přáteli, či jen tak sami, vždy naše myšlenka zabloudí k tématu jídla, a žaludek se začne chvět vzrušením, co dobrého na cestách ochutnáme.

Tak proč se rovnou nevydat za jídlem a při té příležitosti nenavštívit nějakou tu architektonickou, či přírodní pamětihodnost v okolí. Vždyť naše země nabízí tolik rozmanitých chutí, objevte s námi regionální speciality, vezměte své děti na farmu, kde ochutnají čerstvé mléko, ať také vědí, že není z krabice, ukažte jim, jak se vyrábí sýr na kozí farmě. Věděli jste, že existují i včelí farmy? Pronikněte do tajů výroby domácího medu či produktů z vosku. Nebo navštivte muzea vonící čokoládou či marcipánem…na našich stránkách pro vás budeme objevovat tyto zajímavé gastronomické cíle, zajímavosti z regionů a recepty, protože Česká republika není jen knedlo-vepřo-zelo.

S přáním krásných zážitků z cest a hlavně klidných návratů domů

Zbyněk Metelka a celý kolektiv magazínu gastrovylety.cz