Recept: Pravá Peruánská vánoční horká čokoláda

  • croissant a čokoláda150 ml mléka
  • 80 ml sladké smetany 30%
  • 20 g hořké kvalitní čokolády (min. obsah kakaa 70%)
  • 2 hřebíčky
  • 2 tobolky kardamomu
  • půl hvězdičky badyánu
  • cukr dle chuti

Mléko se smetanou a s kořením vložíme do rendlíku, uvedeme k varu a pozvolna vaříme cca 5 minut. Poté stáhneme z plamene, odstraníme koření, nasypeme nalámanou hořkou čokoládu a za občasného míchání ji necháme rozpustit. Už nevaříme, čokoláda by se mohla spálit a „zhrudkovatět“. Před podáváním ochutíme cukrem a nápoj vyšleháme ponorným mixérem.

Recept Vám přináší Projekt Bílé plus
Projekt agrární komory České republiky, Bílé plus, který si dal za úkol zvýšit konzumaci mléka a mléčných výrobků.Na projektu Bílé plus spolupracují odborníci, kteří mají dlouholeté zkušenosti s výzkumem mléka nebo s výživovým poradenstvím.

Líbil se Vám náš článek?