Podzimní recept z kaštanů: Kaštanový Krapfen

Kaštanový Krapfen - tyrolské tradiční pečivoV Jižním Tyrolsku koncem měsíce září začíná největší událost podzimu!  Oslava jídla a vína tzv. Törggelen. Při této příležitosti Vám společně se sdružením místních farem Roter Hahn, přinášíme recept na tradiční pochoutku z kaštanů. Více o Tyrolských farmách se dozvíte zde.

Kaštanové Krapfen

Přísady na kynuté těsto:

  • 1 kg pšeničné mouky
  • 50 g kvasnic
  • 20 g soli
  • 200 g cukru
  • asi 500 ml mléka
  • 100 g másla
  • 6 žloutků
  • 2 vanilkové cukry
  • citronová kúra
  • ½ sklenice rumu

Přísady na náplň:

  • 300 g pečených kaštanů
  • 300 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 80 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 polévkové lžíce rumu

Postup:

Přísady na kynuté těsto dobře promícháme do střední tuhosti a necháme vykynout. Mezitím si připravíme náplň. Pečené a oloupané kaštany vaříme společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut. Celou směs následně propasírujeme, ochutíme rumem a pokud je směs moc hustá, přilijeme trochu mléka nebo smetany.

Z těsta uválíme 1 cm tlusté pláty. Vykrájíme z nich kolečka a kornoutkem na ně naneseme kaštanovou náplň. Těsto s náplní přehneme do tvaru půlměsíce a pevně stlačíme okraje. Necháme 20 minut odpočinout a poté je smažíme na rozpáleném tuku. Servírujeme je posypané cukrem a přelité máslem.

Líbil se Vám náš článek?