Hodujte netradičně ve Vysokých Tatrách
Věděli jste, že v různých koutech Slovenska se hoduje jinak? Někde mají hody, jinde kermeš nebo odpust. Jedno však mají společné, konají se začátkem podzimu a jde o svátek spojený s poděkováním za úrodu. Nikdy nesměla chybět oslava a tradiční pokrmy, které byly mnohem sytější, než jsme byli zvyklí během léta. Tělo si totiž vždy řekne, co potřebuje během chladných měsíců. Tak proč si nedopřát kvalitní a čerstvě vypěstované plodiny.
Přesně toto všechno najdete v novém podzimním menu Grand Restaurantu, kde používají ingredience té nejvyšší kvality z místních menších farem a od ověřených dodavatelů. “Segedínský guláš děláme z velmi kvalitního vepřového masa Iberico, podáváme ho s čerstvým zelím a dochucujeme ho paprikou z místní farmy. Do plněné papriky zase dáváme tu nejkvalitnější telecinku, “říká Miroslav Zamiška, šéfkuchař Grand Hotelu Kempinski High Tatras.
Překvapeni však budete nejen z toho, že tradiční jídla připravují v moderním provedení, ale možná i z toho, že jako předkrm si můžete objednat langoš. Podávaný je s variacemi sýra, například s pěnou z ovčího sýra a nakládanou baby řepou z místních farem. V novém menu nechybí ani kachní foie gras smažená v trojobalu a podávaná s domácím kdoulovým kompotem a pyré z lískových oříšků.
Podzim budete cítit po celou dobu, díky pestrým kombinacím jídel. Kdoule, jeřabina, červená řepa, houby, jehličí či zelí. Toto vše najdete na svém talíři. Například grilovaný hřbet z jelena vám šéfkuchař spolu se svým týmem připraví s lesními houbami, domácím jablečným kompotem s fenyklem, růžičkovou kapustou, pastinákovým pyré a prachem z jehličí. Dětství vám budou připomínat domácí párance Kempinski, které si můžete dopřát s tvarohem nebo ochutnejte tradiční tatranské pirohy.
Zdroj foto: archiv GHKHT