Vyzkoušejte recepty kuchařů BOSCH FRESH FESTIVALU

fresh gastronomický festivalNejvětší kulinářský festival, který si v Brně a Plzni nenechalo ujít téměř 50 tisíc návštěvníků, láká nejen na výbornou gastronomii, ale každý rok přináší účastníkům také velkou inspiraci. Nejenom tradiční pokrmy, ale také hmyzí nebo extrémní kuchyně zaznamenává stále větší úspěch. Kuchaři, kteří na festivalech vaří pro diváky nebo přímo s nimi, představují recepty na lahůdky, o které je nejen na Bosch Fresh Festivalu velký zájem. Na další návštěvníky se Bosch Fresh Festival těší ještě 18. – 19. 6. v Pardubicích a 25. – 26. 6. v Praze.

Ihnačák na festivalu tv primaŠéfkuchař Marcel Ihnačák doporučuje

  • prosciutto s broskvemi, čekankou a parmezánem

recept:
prosciutto
broskev
čekanka
parmezán
extra panenský olivový olej
balzamiko

Plátky prosciutta přeložíme na talíř, přidáme kousky broskví a čekanky. Navrch posypeme hoblinami parmezánu a zakápneme olivovým olejem a balzamikem.

Kuchařka Karolína Kamberská vaří

  • Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou
Recept: 2 jarní cibulky 1 velká brambora 1 lžíce másla 1 l vody nebo zeleninového vývaru sůl špetka muškátového oříšku čerstvě mletý pepř 450 g mraženého hrášku 200 ml smetany na šlehání 4 snítky máty na ozdobu
  • Na krutony:
    4 plátky veky (bagety)
    1 lžička mleté skořice
    špetka mletého chilli
    1 lžíce másla
Kvalitní a stylové přístroje pro přípravu krémových polévek

Ponorné mixéry pro přípravu koktejlů V internetovém obchodě našeho magazínu pro Vás máme kvalitní stolní i ponorné mixéry vhodné pro přípravu nápojů, omáček, krémových polévek či k drcení ledu. Najdete u nás také BIO kávu, čaj, ovocné mošty a spoustu BIO produktů, delikates a dárků.

Navíc pokud zadáte tento kód 9NFHJDCD pro naše čtenáře, máte při objednávce nad 1000,-kč dopravu zdarma!

Více zde
Nakrájejte cibuli najemno a oloupanou bramboru na kostičky. V hrnci rozpusťte máslo, přisypte cibulku, zpěňte ji a přihoďte kostičky brambor a ještě chvíli opékejte. Zalijte horkou vodou nebo vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem, pepřem a přiveďte k varu. Vařte do změknutí brambor a pak vsypte hrášek. Povařte asi 3 minuty a polévku odstavte z ohně. Asi lžíci zelených kuliček vyjměte a nechte si je stranou na ozdobení. Přímo v hrnci hrášek rozmixujte ponorným mixérem a polévku přeceďte ještě přes jemný cedník, chcete-li. Rozmixovaný hrášek propasírujte (třeba obrácenou naběračkou). Přilijte smetanu, nechte si asi 4 lžíce na ozdobu a polévku zahřejte k varu. Vypněte, ochutnejte a je-li třeba ještě dochuťte. Pečivo nakrájejte na kostičky. V pánvi rozhřejte máslo, přidejte pečivo, posypte celými snítkami máty nebo kořením a promíchejte. Opékejte dokřupava a zlatova, trvá to jen pár minut – cca 3 min.

recept: hráškový krémPodávejte zakápnuté zbylou smetanou, s kořeněnými krutony a několika lístky máty.

Fanoušci extrémní kuchyně ocení recept avantgardního kuchaře Petra Koukolíčka

  • Žabí stehýnka pečená s bylinkami na bezlepkovém kuskusu s černou quinou, pěna z medvědího česneku, červená řepa

Recept:

Žabí stehýnka osolíme, opečeme na rozpuštěném másle a přidáme bylinky. Bezlepkový kus-kus připravíme standartním způsobem, osolený zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Quionu uvaříme v osolené vodě a smícháme s hotovým kuskusem. Medvědí česnek rozmixujeme spolu s mlékem a trochou smetany. Červenou řepu pomalu vaříme ve vakuu sous-vide metodou.

Termíny dalších festivalů:

  • Pardubice: 18. až 19. června 2016
  • Praha: 25. až 26. června 2016

Více info na webu festivalu zde

Líbil se Vám náš článek?