Vyzkoušejte recepty kuchařů BOSCH FRESH FESTIVALU
Největší kulinářský festival, který si v Brně a Plzni nenechalo ujít téměř 50 tisíc návštěvníků, láká nejen na výbornou gastronomii, ale každý rok přináší účastníkům také velkou inspiraci. Nejenom tradiční pokrmy, ale také hmyzí nebo extrémní kuchyně zaznamenává stále větší úspěch. Kuchaři, kteří na festivalech vaří pro diváky nebo přímo s nimi, představují recepty na lahůdky, o které je nejen na Bosch Fresh Festivalu velký zájem. Na další návštěvníky se Bosch Fresh Festival těší ještě 18. – 19. 6. v Pardubicích a 25. – 26. 6. v Praze.
Šéfkuchař Marcel Ihnačák doporučuje
- prosciutto s broskvemi, čekankou a parmezánem
recept:
prosciutto
broskev
čekanka
parmezán
extra panenský olivový olej
balzamiko
Plátky prosciutta přeložíme na talíř, přidáme kousky broskví a čekanky. Navrch posypeme hoblinami parmezánu a zakápneme olivovým olejem a balzamikem.
Kuchařka Karolína Kamberská vaří
- Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou
- Na krutony:
4 plátky veky (bagety)
1 lžička mleté skořice
špetka mletého chilli
1 lžíce másla
V internetovém obchodě našeho magazínu pro Vás máme kvalitní stolní i ponorné mixéry vhodné pro přípravu nápojů, omáček, krémových polévek či k drcení ledu. Najdete u nás také BIO kávu, čaj, ovocné mošty a spoustu BIO produktů, delikates a dárků.
Navíc pokud zadáte tento kód 9NFHJDCD pro naše čtenáře, máte při objednávce nad 1000,-kč dopravu zdarma!
Více zdePodávejte zakápnuté zbylou smetanou, s kořeněnými krutony a několika lístky máty.
Fanoušci extrémní kuchyně ocení recept avantgardního kuchaře Petra Koukolíčka
- Žabí stehýnka pečená s bylinkami na bezlepkovém kuskusu s černou quinou, pěna z medvědího česneku, červená řepa
Recept:
Žabí stehýnka osolíme, opečeme na rozpuštěném másle a přidáme bylinky. Bezlepkový kus-kus připravíme standartním způsobem, osolený zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Quionu uvaříme v osolené vodě a smícháme s hotovým kuskusem. Medvědí česnek rozmixujeme spolu s mlékem a trochou smetany. Červenou řepu pomalu vaříme ve vakuu sous-vide metodou.
Termíny dalších festivalů:
- Pardubice: 18. až 19. června 2016
- Praha: 25. až 26. června 2016
Více info na webu festivalu zde