Řetězec KFC uvádí do života nový koncept svých restaurací

Nová pobočka KFCŘetězec Kentucky Fried Chicken nabízí kuřecí speciality již ve zhruba 20 000 restaurací, situovaných ve více než stovce zemí světa. V České republice otevřela první restaurace KFC v roce 1994 ve Vodičkově ulici v Praze. Přestože na celém světě restaurace KFC nabízejí více než 400 různých produktů, základní nabídku tvoří kousky kuřete, připravované podle tajného receptu Colonela Harlanda Sanderse. Dnes působí v Česku celkem 71 restaurací KFC jak ve městech,  tak i při hlavních silničních tazích. KFC však míří i do menších měst, jak dokazují nejnověji otevřené restaurace v Kolíně a Frýdku-Místku. V těchto dnech KFC zavádí do svých provozů nový, moderní koncept. Ten vychází z historických základů značky a posiluje uplatnění základních hodnot společnosti. Těmi jsou kvalita, čerstvost, lokální dodavatelé a ruční příprava pokrmů před samotným podáváním. Postupný vývoj konceptu interiéru restaurací vycházel z potřeb moderní doby, s důrazem na historický odkaz zakladatele KFC. Odpovídá také přáním, prioritám a zvyšujícím se nárokům zákazníků. Potvrdil to i nejnovější průzkum společnosti KFC, provedený ve spolupráci s výzkumnou agenturou IPSOS, podle něhož vnímají návštěvníci restaurací rychlého občerstvení jako nejdůležitější aspekty provozu čerstvost pokrmů, rychlost obsluhy a používání kvalitních surovin. Neméně významnou roli pro dotázané hraje také cena a oblíbený pokrm.

Kam do KFC?Základním stavebním prvkem nových restaurací je využití přírodních materiálů, jako jsou dřevo, cihly a živé rostliny, které v kombinaci se skleněnými panely vytvářejí příjemný, světlý prostor. Stěny restaurací zdobí dekorace, připomínající historické kořeny i standardy značky KFC. Důležitou součástí nové generace restaurací pak je otevřená kuchyně. Ta dává hostům možnost nahlédnout, jak kuchaři KFC připravují nemleté kuřecí maso a další suroviny. Některé restaurace také zavádějí nový systém objednávání a výdeje pokrmů, který umožňuje navázat úzký kontakt s hosty a tak lépe naplnit jejich požadavky. Součástí nového konceptu restaurací jsou i nové uniformy personálu, které by se ve všech restauracích KFC měly objevit během letošního roku. Všechny nově otevírané a rekonstruované restaurace již budou navrženy v novém pojetí. Nový design je už nyní možné ocenit v restauracích v Kladně, Frýdku-Místku, Českých Budějovicích a Kolíně, pražská KFC na nám. I. P. Pavlova je první restaurací v tomto designu v Praze. Ta je jednou z prvních restaurací, otevřených v České republice – provoz tu byl zahájen 11. ledna 2001. Její právě dokončená rekonstrukce tedy proběhla po 15 letech fungování. Jde o jednu z nejnavštěvovanějších restaurací v ČR a historicky první, kde byl zaveden non-stop provoz (2003). V prvním týdnu po spuštění nonstop provozu tu bylo dosaženo rekordního počtu obsloužených zákazníků během jednoho týdne. Přišlo téměř 30 000 hostů, což představuje světový rekord KFC v počtu obsloužených hostů za týden. Kromě využití přírodních materiálů – dřeva, cihel a rostlin, doplněných o skleněné panely a grafiky umístěné na stěnách a otevřené kuchyně nechybějí i rozměrné digitální obrazovky, přehledně prezentující nabídku. Restaurace má celkovou rozlohu 446 m2 a nové uspořádání nabízí o 30 míst k sezení více – celkem 120. O spokojenost hostů se stará tým více než 100 zaměstnanců této pobočky. V průběhu roku projde kuchařům restaurace KFC I. P. Pavlova rukama průměrně 27 tun obalovací směsi, zpracují 100 tun kuřecího masa a připraví okolo 70 tun hranolků. V letošním roce očekává tato pobočka překonání hranice 10 000 000 obsloužených zákazníků.

Miroslav Navara dle tiskové zprávy