Recept: Pěna z bílé čokolády s mákem a s jahodovou omáčkou
Přinášíme Vám recept z nového menu Igora Čehého, šéfkuchaře Grand Hotelu River Park a Luxury Collection Hotel v Bratislavě.
- 100 g piškotového roládového plátu
- 50 g smetany na šlehání
- 50 g bílé čokolády
- 1 plátek želatiny
- 50 g bílého máku
- 4 ks jahod
- 1 ks vejce
Postup: Vyšleháme vejce nad párou, smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou. Do vlažné směsi přidáme rozpuštěnou želatinu a na závěr vmícháme ušlehanou šlehačku. Přimícháme umletý bílý mák a tuto směs nalijeme do požadované formy vystlané piškotovým plátem. Dáme vychladit na min. 4 hodiny do chladničky. Servírujeme podle vlastní fantazie.