Recept: Pěna z bílé čokolády s mákem a s jahodovou omáčkou

Přinášíme Vám recept z nového menu Igora Čehého, šéfkuchaře Grand Hotelu River Park a Luxury Collection Hotel v Bratislavě.

recept na dezert Pěna z bílé čokolády s mákem a s jahodovou omáčkouIngredience pro 4 osoby:

  • 100 g piškotového roládového plátu
  • 50 g smetany na šlehání
  • 50 g bílé čokolády
  • 1 plátek želatiny
  • 50 g bílého máku
  • 4 ks jahod
  • 1 ks vejce

Postup: Vyšleháme vejce nad párou, smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou. Do vlažné směsi přidáme rozpuštěnou želatinu a na závěr vmícháme ušlehanou šlehačku. Přimícháme umletý bílý mák a tuto směs nalijeme do požadované formy vystlané piškotovým plátem. Dáme vychladit na min. 4 hodiny do chladničky. Servírujeme podle vlastní fantazie.

Igor Čehy, šéfkuchař Grand Hotelu River Park a Luxury Collection Hotel, Bratislava ma terase hotelu
Igor Čehy, šéfkuchař Grand Hotelu River Park a Luxury Collection Hotel, Bratislava

Oficiální webové stránky

Líbil se Vám náš článek?