Nová kokosová Tyčinka od Pribináčka ve Vás probudí tu pravou letní náladu kdykoliv a kdekoliv
Sluníčko nás vyhání ven a láká děti i dospělé na osvěžující chutě. Během skotačení, her i výletů je třeba doplňovat energii chutnou a výživnou svačinkou. Pribináček si pro mlsouny připravil novou Tyčinku s kokosovou příchutí, která i z obyčejné svačinky udělá mimořádný letní zážitek.
Pribináček láká svěží chutí kokosu
Pribináček ví, že jeho kelímky s kokosovou dobrotou jsou lákadlem pro velké i malé. Proto skryl tuto oblíbenou lahůdku pod křupavou čokoládovou polevu, díky které bude požitek z mlsání ještě intenzivnější. Osvěžující Tyčinka s příchutí kokosu vás bude bavit i v originálních Pribináčkových dezertech plných letních chutí.
Hravé vaření s Pribináčkem
Pribináček nabízí spoustu možností pro přípravu svačinek i dezertů. S Tyčinkami od Pribináčka si vykouzlíte originální dobroty, které svou přípravou zabaví děti i rodiče.
TIP na léto: Napíchněte opatrně kokosové Tyčinky od Pribináčka na party špejli a nechte je zmrazit. V létě takto snadno a hravě můžete nahradit klasické nanuky.
Dort Šarlota s kokosovými tyčinkami
Množství: 1 dort (forma o průměru 15 cm)
Doba přípravy: 45 minut + chlazení
Ingredience:
16x Tyčinka Pribináček kokos
* 2x vanilkový velký Pribináček (250 g)
* 2x smetanový velký Pribináček (250 g)
* 80 g třtinového cukru
* 1 vanilkový cukr
* 4 lžíce borůvkové marmelády
* 200 ml smetany ke šlehání
* 7 g želatiny (plátky)
* jahody, maliny a borůvky
Postup:
1. Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte,
nemusí být úplně tuhá.
2. Změklou želatinu po vychladnutí vymačkejte od přebytečné vody a vetřete ji do sladkého krému.
3. Dno formy na dort vyložte potravinářskou fólií. Kokosové Tyčinky vyskládejte čokoládovou stranou dovnitř jednu vedle druhé. Opatrně vnitřní část naplňte krémem. Nechte ideálně do druhého dne v ledničce zchladnout, minimálně však 2 hodiny.
4. Poté opatrně rozevřete formu na dort, stáhněte mašlí kolem dokola a pomocí cukrářské špachtle přendejte i s fólií na talíř. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocem. V létě se hodí jahody, maliny a borůvky.
Myšky z čokoládové pěny
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut + chladnutí
Ingredience:
* 4x kakaový velký Pribináček (500 g)
* 8x Tyčinka Pribináček kokos
* 100 ml smetany
* 100 g kvalitní čokolády
* 60 g třtinového cukru
* trubičky na vousky
* lentilky na oči a nos
Postup:
1. Ve vodní lázni rozpusťte smetanu s nalámanou čokoládou a cukrem. Dejte stranou a při občasném zamíchání nechte vychladnout. Poté zlehka zapracujte kakaové Pribináčky, moc nemíchejte, pěna by mohla spadnout.
2. Pěnu rozdělte do 4 skleniček a dejte
do ledničky alespoň na hodinu ztuhnout. Poté ozdobte. Kokosové Tyčinky použijte jako ouška, trubičky na vousy a lentilky na oči a nos.
Pribináček Tyčinka Kokos
Hmotnost 35 g
Doporučená cena – 10,90Kč (SK 0,39 EUR)
Lahodnou příchuť Pribináček Tyčinka Kokos je možné zakoupit ve vybraných prodejnách Albert Hypermarket, Tesco, Globus (SK Billa, Kaufland, Tesco HM). www.pribinacek.cz /http://www.pribinacek.sk/