Největší gastro svátek 2025 v Česku se odehraje ve dnech 4. a 5. dubna

Ambasadorem festivalu bude opět Zdeněk Pohlreich

MAKRO CZECH GASTRO FEST 2025, pravděpodobně největší gastronomická událost roku 2025 v České republice, se uskuteční ve dnech 4. a 5. dubna 2025 v rozlehlém prostoru pražského O2 Universa. Pod heslem „Společně, kvalitně, úspěšně, s nadšením“ spojí tento již třetí ročník špičky české gastronomie s inspirativními hosty ze zahraničí a představí jedinečné kulinářské zážitky jak profesionálům, tak i široké veřejnosti. Hlavními ambasadory festivalu budou opět populární Zdeněk Pohlreich a Karel „Kovy“ Kovář. Kvalitu programu zaštítí Makro akademie a odborná sdružení a instituce, jako Česká barmanská asociace, Česká Food Truck Asociace, Specialty Coffee Association, Státní zdravotní ústav
a další.
„MAKRO CZECH GASTRO FEST není jen festivalem, ale i platformou, která propojuje profesionály, inspiruje amatéry a podporuje budoucnost české gastronomie. Přijďte sdílet svou vášeň pro dobré jídlo a poznat ty nejlepší z našeho oboru,“zve generální ředitel společnosti Makro ČR JiříNehasil.

Již dnes je známo, nač se mohou účastníci těšit. Na své si přijdou jak profesionálové (během prvního dne – pátku 4. dubna), tak zainteresovaná široká veřejnost (v sobotu, 5. dubna). Projděme si body programu, abychom si mohli předem vybrat, na co se budeme těšit:

Pátek 4. dubna

Finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2025, kde ti nejlepší výčepní předvedou své umění a inovace v čepování.

  • Prezentace klíčových projektů makro, Chytrý kuchař, Naděje české gastroscény, iniciativa České pole aHoReCa řešení pro současné trendy na trhu jako jsou burger, italská, asijská kuchyně a snídaňové řešení, které ukazují cestu k efektivnějšímu provozu, kvalitnímu vzdělávání a podpoře lokálních surovin.

  • Workshopy, přednášky a networking, které propojí profesionály z různých gastronomických segmentů.

  • Novinky a trendy v jednotlivých sekcích gastronomie (bar,víno, káva, instituce, hotel, street food a další).

  • Prezentace průvodce a restaurací Gault& Millau.

V sobotu, 5. dubna festival otevře dveře široké veřejnosti a nabídne:

  • Ochutnávky delikates a cooking show od českých i zahraničních šéfkuchařů, včetně hlavního hosta Konstantina Filippou, michelinského šéfkuchaře rakousko-řeckého původu a kuchařů oceněnýchGault&Millau.

  • Prezentace českých produktův zóně Česká restaurace, která zdůrazní význam lokálních surovin a tradic.

  • Zóny plné inspirace, jako je Street Food zóna, Café zóna, Bar nebo prémiová Gold Class zóna pro ty nejnáročnější gurmány.

  • Setkání s osobnostmi české a zahraniční gastronomie a dalšími, které mají ke gastro blízko, například Markétou Hrubešovou, Lukášem Hejlíkem a dalšími.
Martin Hloušek (napravo) s kolegy prezentuje ryby

Jedním ze základních cílů festivalu je trvalá podpora budoucnosti české gastronomie.
Makro ČR se opět zaměřuje na vzdělávání a podporu mladých talentů. Projekty jako
Naděje české gastroscény a iniciativa České pole ukazují, že kvalitní gastronomie začíná u kvalitních surovin a správného přístupu. Pro školy a jejich zástupce bude připravený program napříč celým festivalem, který nabídne jedinečné možnosti pro získání nových poznatků a inspirace. Navíc program bude letos obohacen aktivitami určenými přímo na rozšíření znalostí studentů oboru gastro.„Věříme, že 3. ročník festivalu opět přivítá více než 200 vystavovatelů a partnerů z České republiky i zahraničí, kteří představí nejnovější produkty, trendy a služby. Očekáváme také více než 16 000 návštěvníků, kteří se přijdou inspirovat, ochutnat a zažít to nejlepší,
co svět gastronomie nabízí a vzájemně si zde budou moc vyměnit svoje zkušenosti z oboru,“
říká marketingová ředitelka makro ČR, Lenka Slezáková.

Vstupenky byly uvedeny do prodej již koncem první dekády prosince minulého roku prostřednictvím sítí Ticketmaster a Ticketportal. V ceně vstupenky je zahrnuta široká nabídka degustačních porcí ve všech sekcích festivalu. MAKRO CZECH GASTRO FEST 2025 je oslavou vášně pro gastronomii , příležitostí
k inspiraci a platformou pro sdílení těch nejlepších nápadů a chutí.
Více informací na makroczechgastrofest.cz.

Miroslav Navara/TZ

Líbil se Vám náš článek?