Král sýrů a víno- ideální kombinace

vino a kral syru hermelin original_zmPod značkou Král Sýrů najdete celou řadu skvělých plísňových sýrů, především Hermelín Originál, ale i další oblíbené s červenou paprikou, zeleným pepřem, lahodný Král Sýrů Krémový, zrající Hermadur nebo svěží sýr s dvojí texturou Nebeský. Díky své prvotřídní kvalitě získala značka Král Sýrů také ocenění Nejdůvěryhodnější značka v kategorii Sýry a dosáhla až 89% důvěry spotřebitelů. Zde nabízíme pár tipů, jak produkty Krále Sýrů spárovat společně s vínem či lahodnými pochutinami.

Král Sýrů Hermelín Originál

sýr s krémovou konzistencí a ušlechtilou plísní, která mu dodává typický bělostný vzhled a jemné žampionové aroma

Zkombinujte s vyzrálými hrozny, čerstvými fíky, sušenými brusinkami a křupavým bílým pečivem. Výborně se tyto chutě pojí s plnějším červeným burgundským vínem, Rulandským modrým či oblíbeným Merlotem nebo bílým Chardonnay na barrique sudu z Francie.

vino a kral syru kremovy_zmKrál Sýrů Krémový

lahodný sýr s bělostnou ušlechtilou plísní, decentní vůní čerstvých žampionů a vláčným jádrem s pravidelně prozrálou krémovou konzistencí

Zkombinujte s různými druhy oříšků (piniové oříšky, blanšírované mandle, lískové oříšky, kešu) a exotickým ovocem, např. papájou či žlutou karambolou a zakousněte se do čerstvé francouzské bagetky. Doplňte kvalitním červeným vínem – zralým Bordeaux, Frankovkou či Merlotem.

vino a kral syru nebesky_zmKrál Sýrů Nebeský

výjimečný plísňový sýr charakteristický svou svěží, čerstvou chutí a dvojí texturou, v níž se prolíná tvarohové jádro s rozplývavým krémovým zbytkem sýrového těsta

Můžete vyladit švestkovými povidly, blanšírovanými mandlemi či sušenými rajčaty společně se slunečnicovým chlebem. Skvěle se bude hodit k méně prozrálému sýru polosuché růžové víno – Zweigeltrebe a k více prozrálému sýru naservírujte červené plné ovocné víno Rioja Crianza ze Španělska, plné ovocné italské víno ze Sicílie nebo zkuste Cabernet Sauvignon.

vino a kral syru hermadur_zmKrál Sýrů Hermadur

zrající sýr, který spojuje to nejlepší z plísňových a aromatických sýrů. Pod lehce probarvenou kůrkou se skrývá vláčný a výrazný sýr rozplývající se v ústech

Milujete Král Sýrů Hermadur? Pak k němu ještě zkuste cibulové čatní a lískové oříšky nebo kyselé okurky a celozrnnou bagetu, příp. cibulové sušenky. V této kombinaci chutí pak nesmí chybět ani polosladký Tramín z Alsaska (například Gewurztraminer Meyer Fonne) nebo moravská Pálava.

Více zde