Grand Hotel Kempinski láká na tradiční jídla v netradičním provedení

Všude dobře, doma nejlépe. A přesně toto pravidlo platí i pro českou a slovenskou kuchyni. Můžeme poznávat nové krajiny, nové chutě, ale nakonec nedáme dopustit na poctivé jídlo, které nám připravila máma nebo babička. Vždyť, kdo by si nepamatoval, že v neděli bylo na oběd kuře s rýží či kaší a domácím kompotem nebo jako malí jste se zájmem sledovali, co že je ta huspenina, o které vás babička přesvědčovala, že je velmi zdravá a dobrá na kosti. A právě poctivou slovenskou kuchyni ochutnáte i ve Vysokých Tatrách, kde si zavzpomínáte na dětství.

“Návrat do minulosti a čerpat inspirace z receptů babiček je v současnosti in. Lidé touží po zážitku, protože mají pocit, že už ochutnali “všechno”. Proto pokračujeme v našem konceptu a hostům nabízíme nejen tradiční jídla, ale hlavně lokální suroviny v moderním provedení. Díky tomu se i obyčejné ingredience přetvoří do výjimečných chutí, ” vysvětluje Miroslav Zamiška, šéfkuchař Grand Hotelu Kempinski High Tatras.

Ochutnat tak můžete jako předkrm domácí huspeninu, kterou připravil tým Miroslava Zamišky z okouna. K němu zakomponovali paprikovou remuládu, baby cuketku a bronzový fenykl. Svou kombinací vás dostane grilovaná foie gras. Podávaná je s domácím kompotem z angreštu, skořicovými lívanci a nakládanou sladko-kyselou baby zeleninou.

“Všechny kompoty a remulády, které jsou použity v menu, jsou naší vlastní výroby. Zároveň i bylinky, které pěstujeme v naší zahrádce. Naší inspirací je totiž les a okolní příroda. Tak proč nevyužít, co nám nabízí? Proto, když si dáte v našem Grand Restaurantu letní salát, tak nedostanete pouze hlávkový salát, ale bude vás čekat poctivá nadílka čerstvé zeleniny,” dodává šéfkuchař.

V Grand Hotelu Kempinski si na své přijdou i ti, co nostalgicky vzpomínají na víkendové vyvařování své mámy či babičky. V novém menu najdete pečené baby kuřátko s bramborovým pyré, kukuřicí, meruňkou a ozvláštněné je méně tradiční lanýžovou-medovou omáčkou. Nechybí ale ani regionální speciality jako párance s brynzou či domácí flíčky se sladkým zelím. Na moment se tak vrátíte do dětských časů a užijete si bezstarostné chvíle ve Vysokých Tatrách.

Zdroj foto: archiv GHKHT

Líbil se Vám náš článek?