Efektní pohoštění s francouzskými sýry
Užijte si období podzimu a zimy plné lahodných chutí – tipy na jednoduché pohoštění
Chladné měsíce jsou obdobím, kdy si rádi vychutnáme teplo domova spolu se svými blízkými. K příjemnému večeru patří dobré jídlo a pití. Čím ale pohostit návštěvu, když nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni? Stačí mít v rukávu pár dobrých fíglů, dobré suroviny a chuť experimentovat. Vaše stylové chuťovky padnou do noty každému, s kým se rozhodnete trávit sychravé dny, sváteční dny u vánočního stromečku nebo oslavu příchodu Nového roku.
Špízy z oliv a jednohubek Tartare
Pro efektní pohoštění stačí jeden dobrý nápad a pár kvalitních surovin. Zkuste to například s olivami.
Ingredience:
* 1 balení vypeckovaných oliv
* 1 balení sýra Tartare Apérifrais Provence
* 1 balení slaných krekrů
* olivový olej na zakápnutí
Olivy spolu se sýrem Tartare Apérifrais Provence střídavě napíchejte na párátka, zakápněte olivovým olejem a podávejte se slanými krekry.
Bruschetty s rajčatovou salsou a sýrem Tartare
Italskou variaci na obložené křupavé bagetky s rajčaty dotáhnete k dokonalosti s drobnou sýrovou obměnou.
Ingredience:
* 2 balení sýra Tartare Apérifrais Itálie
* 2 malé bagety na bruschetty
* olej na smažení
* 250 g cherry rajčátek
* 3 jarní cibulky
* hrst bazalky
* olivový olej na zakápnutí
* sůl a pepř
Bagety nakrájejte na plátky a osmažte na oleji z obou stran do zlatova. Osušte je od přebytečného oleje. Jarní cibulku nasekejte na drobno a smíchejte spolu s na malé kostičky nakrájenými cherry rajčátky. Př
idejte nasekanou bazalku, zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Bruschetty ozdobte rajčatovou salsou a sýrem Tartare Apérifrais Itálie.
Jednohubky se sýrem Saint Agur a angreštovým džemem
S jemně pikantním džemem slaďte o něco pikantnější sýr, který se vám rozplyne na jazyku. K dokonalému chuťovému zážitku nesmí sýrové chuťovce chybět ořechy.
Ingredience:
* 1 balení slaných krekrů
* angreštový džem
* 1 balení modrého sýra Saint Agur
* 1 balení pekanových ořechů
Na krekry naneste džem, obložte kousky modrého sýru Saint Agur a ozdobte nasucho praženými pekanovými ořechy.
Saint Agur
Lahodný jemně pikantní sýr s modrou plísní SaintAgur se vyrábí v oblasti Francouzského středohoří již od roku 1988. Pro jeho výrobu se používá horské kravské mléko, které mu dodává jeho neuvěřitelně krémovou konzistenci a charakteristické aroma. Saint Agur je ideálním sýrem pro degustační sýrové prkénko, kterým potěšíte nejen sebe, ale i vaši návštěvu.
Cena: 79,90 Kč
Tartare Apérifrais Itálie
Tartare Apérifrais Itálie je francouzský čerstvý sýr vyráběný z horského kravského mléka. Jedno balení obsahuje dvacet jednohubek. Každé sousto lahodného čerstvého sýra vás překvapí unikátní kombinací čerstvých bylinek inspirovaných italskou kuchyní.
Cena: 69,90 Kč
Tartare Apérifrais Provence
Francouzský čerstvý sýr Tartare Apérifrais Provence je vyráběn z horského kravského mléka. Jedno balení obsahuje dvacet jednohubek. Každé sousto lahodného čerstvého sýra vás překvapí unikátní kombinací čerstvých bylinek inspirovaných francouzskou kuchyní.
Cena: 69,90 Kč