Efektní pohoštění s francouzskými sýry

Užijte si období podzimu a zimy plné lahodných chutí – tipy na jednoduché pohoštění

Chladné měsíce jsou obdobím, kdy si rádi vychutnáme teplo domova spolu se svými blízkými. K příjemnému večeru patří dobré jídlo a pití. Čím ale pohostit návštěvu, když nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni? Stačí mít v rukávu pár dobrých fíglů, dobré suroviny a chuť experimentovat. Vaše stylové chuťovky padnou do noty každému, s kým se rozhodnete trávit sychravé dny, sváteční dny u vánočního stromečku nebo oslavu příchodu Nového roku.

Špízy z oliv a jednohubek Tartare

Pro efektní pohoštění stačí jeden dobrý nápad a pár kvalitních surovin. Zkuste to například s olivami.

Ingredience:tartare_olivy_jednohubky

* 1 balení vypeckovaných oliv

* 1 balení sýra Tartare Apérifrais Provence

* 1 balení slaných krekrů

* olivový olej na zakápnutí

Olivy spolu se sýrem Tartare Apérifrais Provence střídavě napíchejte na párátka, zakápněte olivovým olejem a podávejte se slanými krekry.

Bruschetty s rajčatovou salsou a sýrem Tartare

Italskou variaci na obložené křupavé bagetky s rajčaty dotáhnete k dokonalosti s drobnou sýrovou obměnou.

Ingredience:tartare_bruschetta_salsa

* 2 balení sýra Tartare Apérifrais Itálie

* 2 malé bagety na bruschetty

* olej na smažení

* 250 g cherry rajčátek

* 3 jarní cibulky

* hrst bazalky

* olivový olej na zakápnutí

* sůl a pepř

Bagety nakrájejte na plátky a osmažte na oleji z obou stran do zlatova. Osušte je od přebytečného oleje. Jarní cibulku nasekejte na drobno a smíchejte spolu s na malé kostičky nakrájenými cherry rajčátky. Př
idejte nasekanou bazalku, zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Bruschetty ozdobte rajčatovou salsou a sýrem Tartare Apérifrais Itálie.

Jednohubky se sýrem Saint Agur a antartare_angrestgreštovým džemem

S jemně pikantním džemem slaďte o něco pikantnější sýr, který se vám rozplyne na jazyku. K dokonalému chuťovému zážitku nesmí sýrové chuťovce chybět ořechy.

Ingredience:

* 1 balení slaných krekrů

* angreštový džem

* 1 balení modrého sýra Saint Agur

* 1 balení pekanových ořechů

Na krekry naneste džem, obložte kousky modrého sýru Saint Agur a ozdobte nasucho praženými pekanovými ořechy.

saint_agur

Saint Agur

Lahodný jemně pikantní sýr s modrou plísní SaintAgur se vyrábí v oblasti Francouzského středohoří již od roku 1988. Pro jeho výrobu se používá horské kravské mléko, které mu dodává jeho neuvěřitelně krémovou konzistenci a charakteristické aroma. Saint Agur je ideálním sýrem pro degustační sýrové prkénko, kterým potěšíte nejen sebe, ale i vaši návštěvu.

Cena: 79,90 Kč

tartare_italieTartare Apérifrais Itálie

Tartare Apérifrais Itálie je francouzský čerstvý sýr vyráběný z horského kravského mléka. Jedno balení obsahuje dvacet jednohubek. Každé sousto lahodného čerstvého sýra vás překvapí unikátní kombinací čerstvých bylinek inspirovaných italskou kuchyní.

Cena: 69,90 Kč

tartare_provenceTartare Apérifrais Provence

Francouzský čerstvý sýr Tartare Apérifrais Provence je vyráběn z horského kravského mléka. Jedno balení obsahuje dvacet jednohubek. Každé sousto lahodného čerstvého sýra vás překvapí unikátní kombinací čerstvých bylinek inspirovaných francouzskou kuchyní.

Cena: 69,90 Kč

Líbil se Vám náš článek?