Velikonoční cupcakes s tvarohovým krémem
Ingredience na těsto:
- 120 g másla
- 140 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 70 ml mléka
- 200 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- špetka soli
- ½ kypřícího prášku do pečiva
- Kůra a šťáva z 1 citronu
Ingredience na krém:
- 250 g měkkého tvarohu
- 50 g moučkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový lusk
- Lžička citronové kůry
Marcipán na ozdobu
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
- V jedné nádobě smíchejte všechny suché ingredience, kromě moučkového cukru.
- V jiné nádobě vyšlehejte změklé máslo s cukrem a vejci do pěny.
- Smíchejte obě části dohromady a přidejte citronovou šťávu a kůru.
- Těstem naplňte košíčky asi do ¾ a dejte péct. Pečte dozlatova, asi 15 minut.
- Krém připravte tak, že na pomalé otáčky vyšleháte tvaroh se smetanou a cukrem. Přidejte také obsah jednoho vanilkového lusku.
- Vychladlé korpusy zdobte krémem pomocí zdobicího sáčku.
- Před podáváním každý cupcake ozdobte marcipánem.