VÁNOČNÍ PEČENÍ S BOŽKOVEM
Přinášíme Vám jednoduché a originální vánoční recepty od Božkov, se kterými si Vánoce vychutnáte opravdu stylově.
Tipy na přípravu receptů:
BOŽANSKÉ PERNÍČKY
Na přípravu budete potřebovat následující ingredience:
BOŽKOV ORIGINÁL (1 lžíce)
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
180 g medu
100 g tuku na pečení/másla
2 vejce (1 do těsta/1 na potření perníčků)
4 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Směs perníkového koření
Bílková poleva na zdobení
Postup:
K přípravě budete potřebovat neodmyslitelný tuzemák BOŽKOV ORIGINÁL, který perníčkům dodá tu pravou chuť Vánoc. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v potravinářské fólii odležet v chladu do druhého dne. Voňavé těsto s nádechem Božkova vyválíme a vykrájíme. Perníčky naskládáme na plech a pečeme cca osm minut do zlatohněda. Poté potřeme perníčky rozšlehaným vejcem, abychom jim dodali lesk. Necháme vychladnout a na závěr ozdobíme bílkovou polevou podle vlastní kreativity.
BOŽANSKÁ VOSÍ HNÍZDA
Na přípravu budete potřebovat následující ingredience:
BOŽKOV VAJEČNÝ LIKÉR
160 g dětských piškotů
150 g moučkového cukru
60 g másla
2 lžíce kakaa
2 lžíce mléka
Postup:
Piškoty rozmixujeme a smícháme s prosetým cukrem a změklým máslem, kakaem, rumem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Moučkovým cukrem vysypeme formičky na vosí hnízda a naplníme je těstem. Těsto vyklepeme z formiček a úly naplníme tradičním BOŽKOV VAJEČNÝM LIKÉREM. Sladká vanilková vůně a lahodná krémová chuť legendárního „vaječňáku“ od Božkov neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře tak, jak si ji pamatujete již od dětství. Hnízda na závěr zalepíme piškoty a necháme zhruba den odležet. Božanská vosí hnízda podtrhnou ty pravé „božanské“ Vánoce.
Zdroj foto: archiv spol.