Recept:Italská kuřecí pánev
Letní kouzlo těstovin a kuřecího masa
Letní měsíce jsou pro mnohé příležitostí k setkávání se s přáteli u osvěžujícího pití a talíře dobrého jídla. Ideální volbou pro obědy či večeře do parných dní jsou těstoviny s kuřecím masem. Z těchto často používaných, přesto neokoukaných surovin lze snadno a rychle uvařit odlehčené a rozmanité pokrmy. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší český zpracovatel kuřecího masa u nás, připravil pro své spotřebitele rychlé a chutné prázdninové recepty.
Ingredience:
- 1 balení Italské kuřecí pánve DZ Klatovy
- 2 stroužky česneku
- 1 menší lilek
- olivový olej
- sladká smetana
Postup přípravy:
Lilek opláchněte, osušte a nasolte, aby “vypotil” přebytečnou vodu. V pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájený lilek. Restujte dokud česnek nezačne zlátnout. Poté směs vyjměte z pánve
a odložte stranou. Na pánev znovu přidejte kapku olivového oleje a po jeho zahřátí přidejte směs “Italské kuřecí pánve” a zlehka osmažte na nižší teplotě, dokud maso nebude hotové. Do hotové směsi přidejte lilek s česnekem, smetanu
a důkladně promíchejte. Nechte povařit ještě 5 minut a můžete servírovat s uvařenými těstovinami.
Těstoviny s kuřecím masem, sušenými rajčaty a rukolou
- 2 kuřecí prsních řízků DZ Klatovy,
- 500g špaget
- 400g drcených rajčat (nebo rajčat z konzervy)
- sušená rajčata
- hrst rukoly
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalka,
- snítka oregána
- parmazán
Postup přípravy:
Na hlubší pánvi rozehřejte kapku olivového oleje. Poté přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa a restujte je do měkka. Uvařte špagety podle návodu na balení. Ve chvíli, kdy maso začne zlátnout, přidejte drcená rajčata a společně s masem je prohřejte. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte do pánve, plamen pod pánví ztlumte. Směs dochuťte solí, pepřem, bazalkou a oregánem a vše nechte společně probublat, aby se chutě spojily.
V případě potřeby zředění omáčky lze přidat vodu od vařících se těstovin. Do pánve se směsí přidejte uvařené těstoviny a zlehka je promíchejte. Pánev sundejte z ohně a už jen lehce vmíchejte rukolu. Tu dáváme do směsi na poslední chvíli, aby příliš neuvadla. Těstoviny se směsí s kuřecím masem rozdělte na talíř a dle chuti dozdobte čerstvou rukolou a parmazánem.