Recept:Italská kuřecí pánev

Letní kouzlo těstovin a kuřecího masa

Letní měsíce jsou pro mnohé příležitostí k setkávání se s přáteli u osvěžujícího pití a talíře dobrého jídla. Ideální volbou pro obědy či večeře do parných dní jsou těstoviny s kuřecím masem. Z těchto často používaných, přesto neokoukaných surovin lze snadno a rychle uvařit odlehčené a rozmanité pokrmy. Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší český zpracovatel kuřecího masa u nás, připravil pro své spotřebitele rychlé a chutné prázdninové recepty.

Italská kuřecí pánev
Na obrázku je balení kuřecího masa s názvem italská pánev. Jedná se o ochucené kuřecí kousky Italská kuřecí pánev je novinkou Drůbežářského závodu Klatovy, která poskytne strávníkům chutný zážitek, usnadní práci a tím ušetří drahocenný čas. Tuto marinovanou ochucenou směs stačí zlehka osmažit či podusit a pro zjemnění chuti přidat sladkou smetanu. Nejlepší přílohou jsou různé druhy těstovin. Pokud si tento pokrm budete chtít ještě zpestřit, stačí přidat pár ingrediencí.

Ingredience:

  • 1 balení Italské kuřecí pánve DZ Klatovy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší lilek
  • olivový olej
  • sladká smetana

Postup přípravy:

Na obrázku talíř s kuřecím masem a těstovinami, k článku recept Italská kuřecí pánevLilek opláchněte, osušte a nasolte, aby “vypotil” přebytečnou vodu. V pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájený lilek. Restujte dokud česnek nezačne zlátnout. Poté směs vyjměte z pánve
a odložte stranou. Na pánev znovu přidejte kapku olivového oleje a po jeho zahřátí přidejte směs “Italské kuřecí pánve” a zlehka osmažte na nižší teplotě, dokud maso nebude hotové. Do hotové směsi přidejte lilek s česnekem, smetanu
a důkladně promíchejte. Nechte povařit ještě 5 minut a můžete servírovat s uvařenými těstovinami.

 

Těstoviny s kuřecím masem, sušenými rajčaty a rukolou

obrázek těstovin (špaget) s kuřecím masemIngredience:

  • 2 kuřecí prsních řízků DZ Klatovy,
  • 500g špaget
  • 400g drcených rajčat (nebo rajčat z konzervy)
  • sušená rajčata
  • hrst rukoly
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalka,
  • snítka oregána
  • parmazán

Postup přípravy:

Na hlubší pánvi rozehřejte kapku olivového oleje. Poté přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa a restujte je do měkka. Uvařte špagety podle návodu na balení. Ve chvíli, kdy maso začne zlátnout, přidejte drcená rajčata a společně s masem je prohřejte. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte do pánve, plamen pod pánví ztlumte. Směs dochuťte solí, pepřem, bazalkou a oregánem a vše nechte společně probublat, aby se chutě spojily.
V případě potřeby zředění omáčky lze přidat vodu od vařících se těstovin. Do pánve se směsí přidejte uvařené těstoviny a zlehka je promíchejte. Pánev sundejte z ohně a už jen lehce vmíchejte rukolu. Tu dáváme do směsi na poslední chvíli, aby příliš neuvadla. Těstoviny se směsí s kuřecím masem rozdělte na talíř a dle chuti dozdobte čerstvou rukolou a parmazánem.

Líbil se Vám náš článek?