Recept: Voňavá jablíčka v křupavém těstíčku dle jihotyrolských farmářů

recept na jablečné koláčky,Pro milovníky jablečných dezertů máme v tento čas opravdovou delikatesu. Provoňte si kuchyň jablky a skořicí. Od jihotyrolských farmářů jsme získali recept na vynikající vánoční dezert Apfelkiechl, voňavá a chutná jablka v těstíčku. Ta vás v zimě příjemně zahřejí, protože jsou snědená dříve, než stihnou vychladnout.

Obalená jablka Apfelkiechl

Suroviny:

  • 4 jablka
  • špetka soli
  • šťáva z 1 citrónu
  • 125 ml mléka
  • mletá skořice
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 12 dkg hladké mouky
  • 2 vejce
  • cukr moučka na posypání
  • fritovací olej

Postup:

Jablka oloupejte, nakrájejte je na 1 cm silné plátky a jádřince odstraňte. Pokapejte citrónovou šťávou a posypejte skořicí. Z mouky, žloutku, soli, mléka, rumu a ušlehaného bílku připravte těsto. Obalte v něm jablka a na horkém oleji je opékejte do zlatova. Na závěr posypejte cukrem.

O jihotyrolských farmách Roter Hahn
logo značky roterhahn Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1999. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1600 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness.

Vice o farmách zde

 

Líbil se Vám náš článek?