Recept: Voňavá jablíčka v křupavém těstíčku dle jihotyrolských farmářů
Pro milovníky jablečných dezertů máme v tento čas opravdovou delikatesu. Provoňte si kuchyň jablky a skořicí. Od jihotyrolských farmářů jsme získali recept na vynikající vánoční dezert Apfelkiechl, voňavá a chutná jablka v těstíčku. Ta vás v zimě příjemně zahřejí, protože jsou snědená dříve, než stihnou vychladnout.
Obalená jablka Apfelkiechl
Suroviny:
- 4 jablka
- špetka soli
- šťáva z 1 citrónu
- 125 ml mléka
- mletá skořice
- 2 polévkové lžíce rumu
- 12 dkg hladké mouky
- 2 vejce
- cukr moučka na posypání
- fritovací olej
Postup:
Jablka oloupejte, nakrájejte je na 1 cm silné plátky a jádřince odstraňte. Pokapejte citrónovou šťávou a posypejte skořicí. Z mouky, žloutku, soli, mléka, rumu a ušlehaného bílku připravte těsto. Obalte v něm jablka a na horkém oleji je opékejte do zlatova. Na závěr posypejte cukrem.
O jihotyrolských farmách Roter Hahn
Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1999. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1600 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness.
Vice o farmách zde