Recept na čokoládový mousse

 

Recept na čokoládové Mousse

Čokoládový mousse

  •  1l smetany 33-35%
  • 400 g čokolády (kvalitní) – podle chuti – např. 200 g hořké a 200g bílé
  • 100 ml cukerného rozvaru (připraví se v kastrůlku – do varu se přivede cukr smíchaný s malým množstvím vody tak, aby se nám vytvořila řidší kašička)
  • 4 žloutky

 

  1.          Žloutky s cukerným rozvarem vyšleháme ve vodní lázni
  2.          Čokoládu (čokolády) rozpustíme ve vodní lázni
  3.          Vyšleháme šlehačku
  4.          Žloutky a čokoládu spojíme (příp. polovinu žloutků do každé čokolády)
  5.          Postupně zlehka zamícháme smetanu
  6.          Prokládáme střídavě tmavou a světlou vrstvu

Tip: Dezert můžete připravit do skla, nebo využijete korpus (cca 300 g nastrouhaných sušenek a 200 g másla, jež smícháte a namačkáte do formy), na který dáte podle vrstev čokoládovou směs. 

Recept vznikl ve spolupráci s projektem bílé plus o kterém se více dozvíte na oficiálních stránkách zde.