Recept na čokoládový mousse
Čokoládový mousse
- 1l smetany 33-35%
- 400 g čokolády (kvalitní) – podle chuti – např. 200 g hořké a 200g bílé
- 100 ml cukerného rozvaru (připraví se v kastrůlku – do varu se přivede cukr smíchaný s malým množstvím vody tak, aby se nám vytvořila řidší kašička)
- 4 žloutky
- Žloutky s cukerným rozvarem vyšleháme ve vodní lázni
- Čokoládu (čokolády) rozpustíme ve vodní lázni
- Vyšleháme šlehačku
- Žloutky a čokoládu spojíme (příp. polovinu žloutků do každé čokolády)
- Postupně zlehka zamícháme smetanu
- Prokládáme střídavě tmavou a světlou vrstvu
Tip: Dezert můžete připravit do skla, nebo využijete korpus (cca 300 g nastrouhaných sušenek a 200 g másla, jež smícháte a namačkáte do formy), na který dáte podle vrstev čokoládovou směs.
Recept vznikl ve spolupráci s projektem bílé plus o kterém se více dozvíte na oficiálních stránkách zde.