REBELKY TĚLEM, ALE I GASTRO DUŠÍ

Pátá, právě teď odbila, PÁTÁ…Úryvek z textu písně, kterou všichni známe z filmu Rebelové. Nám sice neodbila, ani neodzvonila pátá, ale i tak jsme jeden podzimní čtvrtek po páté hodině zavítaly na večeři společně s kamarádkami do žižkovské restaurace Rebellion. Uspokojit naše rebelské chuťové buňky je čas od času velmi těžké, ale zde se jim to podařilo.

Rebe“LOVE“

I sám název filmu v sobě skrývá lásku. To my dvě ji moc neskrýváme, nebo alespoň ne k jídlu. Dokážeme si ji náležitě vychutnat a dopřát si jí vrchovatě. Restaurace Rebellion naše chuťové pohárky uspokojila předkrmem, hlavním chodem a na závěr dezertem.

IMG_5047

První problém nastal hned po odzvonění páté, nevěděly jsme najednou, co si objednat, jelikož jídelní lístek byl opravdu pestrý a měly jsme chuť na vše. Rozmanitost pokrmů a zajímavé kombinace nás velmi zaujaly. Tak jsme tedy na začátek zvolily rozpečený sýr Camembert s česnekem a rozmarýnem, zel. crudité a rakytníkovou omáčku. Protože jsme samozřejmě toho chtěly ochutnat co nejvíce, daly jsme si předkrm společně. Holky si objednaly rozlévané Chardonnay, které je mile překvapilo a my dvě, Mici & Blondýs, jsme neodolaly malému čepovanému pivu. Už jsme se těšily, až nám naservírují hlavní chody. Musím konstatovat, že má IMG_5050křupavá krůtí prsíčka v japonské strouhance Panko, s bramborovou kaší s wasabi a salátkem z řas Wakame se seznamem, byla opravdu famózní. Asi bych to nedoporučila lidem, kteří nemají rádi pálivou chuť, jelikož i v kombinaci s brambory vám tato kaše lehce protáhne nosní dutiny. Mně to ale chutí inspirovalo natolik, že si ji připravím doma. Bude to zajímavé zpestření mé kuchařské tvorby. Doposud jsem kombinovala pouze brambor s dýní, mrkví nebo celerem. Ani jedna z nás se neobešla na talíři bez nějaké flákoty masa. Blondýs s Markétou se vrhly na své vepřové medailonky z panenské svíčkové s čerstvým pepřem a pečenou slaninou a batátovými hranolky a Jana si pochutnala na krůtích placičkách s koriandrem a mátou, mangovou omáčkou a taktéž batátových hranolkách.

IMG_5048IMG_5049

Příjemně jsme si nacpaly svá břicha, ale kdo nás zná, tak ví, že jsme stále neměly dost. Naše nerozhodnost nás přivedla na myšlenku, že jsme výběr stejného dezertu pro nás všechny, nechaly na místním kuchaři. To, co nám obsluha přinesla, byla bomba, ale gastronomická.

IMG_5051Burgundská hruštička s pěnou ze sýru Mascarpone s lesním medem a jedlými kaštany nám vyrazila dech. Byla prostě wau.

Byl to večer, jak se patří. Dobré a chutné jídlo, vstřícná obsluha, příjemná podkresová česká hudba linoucí se z reproduktorů a super společnost našich kamarádek. O tom, že tam dobře vaří a je to tam fajn, svědčil také fakt, že restaurace byla plně obsazena. Jedna malá výtka by vedla k tomu, že restaurace není nekuřácká, ale to možná vnímáme jen my, nekuřačky.

Pokud nevíte kam na večeři nebo oběd na pražském Žižkově, doporučujeme restauraci Rebellion.

Mici & Blondýs

Líbil se Vám náš článek?