Ragú z čočky berlingsen se špagetami

4 porce

Ingredience:

250 g čočky berglinsen Menu Gold

200 g mrkve      

200 g celeru

olivový olej

100 g cibule

150 ml suchého červeného vína

250 g krájených loupaných rajčat

stroužek česneku

sůl

pepř

cukr krystal

400 g špaget

120 g parmezánu

Postup:

Čočku propláchneme, uvaříme podle návodu na obale a přecedíme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a osmahneme na rozehřátém oleji. Jakmile se odpaří voda, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Poté vlijeme červené víno a necháme odvařit. Přidáme krájená rajčata, uvařenou čočku a společně provaříme. Dochutíme utřeným česnekem, osolíme, opepříme. Dle chuti ochutíme cukrem. Ragú podáváme na špagetách uvařených „al dente“. Před servírováním posypeme na hobliny nastrouhaným parmezánem. 

zdroj foto – archiv spol.