Pozvánka z pražské Malé Strany
Své hosty ráda přivítá znovuotevřená restaurace Old Armoury Prague
Česká hotelová sít PYTLOUN HOTELS působí na území ČR již od roku 2003 a v současné době provozuje celkem čtrnáct designových, tradičních i apartmánových hotelů. V lednu otevřela renovovanou restauraci Old Armoury Prague v přízemí hotelu Pytloun Old Armoury Hotel Prague **** (Všehrdova 450/16, Praha 1 – Malá Strana). Ten je od loňského října součástí sítě Pytloun Hotels. Objekt se nachází v budově ze 17. Století, v atraktivním prostředí pražské Malé Strany, v sousedství parku Kampa na břehu Čertovky a na dohled od Karlova mostu.
Rytířský sál restaurace Old Armoury Prague navozuje atmosféru pozdního středověku. Prostor původně sloužil jako jízdárna. Dnes patří restaurace díky Rytířskému sálu s bohatou výzdobou, historickými replikami zbraní a výbavy zbrojnošů, rytířů a mušketýrů, ale i rustikálními dekoracemi a klenutými stropy k nejzajímavějším historizujícím restauracím v Praze. Hosty zde obklopí unikátní středověká atmosféra, ladící s charakterem okolní čtvrti. Zdejší mistři kuchaři do historického prostředí restaurace připravili tradiční české menu s důrazem na vždy čerstvé suroviny především od lokálních dodavatelů. Za vhodného počasí láká k posezení i terasa s jedinečnou možností vychutnat si zdejší kuchyni při výhledu na romantický park Kampa. Restaurace je však vhodná i pro firemní akce, bankety, svatební hostiny, rodinné oslavy, konference, prezentace či workshopy.
„Terasa restaurace s letní zahrádkou je umístěna na břehu Čertovky, s přístupem po můstku přímo z parku Kampa, který patří mezi nejmalebnější místa v celé Praze. Rádi bychom tuto unikátní lokaci s neopakovatelnou atmosférou a výhledem do parku, o které, domnívám se, často nevědí ani mnozí Pražané, otevřeli všem,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS a dodává: „V plánu máme – ve spolupráci s majitelem objektu – Českou obcí Sokolskou modernizaci venkovních prostor a posezení a rozšíření počtu míst na letní zahrádce. V letních měsících bychom hostům rádi nabídli kromě prvotřídně ošetřeného piva a široké nabídky kvalitních českých vín např. speciality z venkovního grilu, hudební produkci i další novinky. To místo má prostě genia loci, kterého by byla opravdu velká škoda nevyužít.“
TZ zpracoval Miroslav Navara