Plzeňský pivák pod pultem
Jiný kraj, jiný mrav a jiné chutě. Se Sedlčanským si naložíte specialitu podle svého gusta a s tradičními surovinami, které jsou vám v kraji blízké. Výběr dobrého sýru pro nakládání je priorita číslo 1. K dobrému výsledku je ale potřeba vědět o nakládání mnohem více.
Plzeňský pivák pod pultem
Ingredience:
- 3 Sedlčanské Romadury
- 1 bílá cibule
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
- Pár kuliček černého pepře
- Lžička červené papriky
- Lžička soli
- 3 lístky bobkového listu
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 2 dcl plzeňského piva
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 150 ml slunečnicového oleje
Postup:
- Romadury si rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
- Česnek a obě dvě oloupané cibule si nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte Romadur a přiklopte.
- Proložené Romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.
- Nakonec si rozmíchejte v nádobce, ze které se Vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselý okurek.