Plzeňský pivák pod pultem

Jiný kraj, jiný mrav a jiné chutě. Se Sedlčanským si naložíte specialitu podle svého gusta a s tradičními surovinami, které jsou vám v kraji blízké. Výběr dobrého sýru pro nakládání je priorita číslo 1. K dobrému výsledku je ale potřeba vědět o nakládání mnohem více.

Plzeňský pivák pod pultem

Ingredience:

  • 3 Sedlčanské Romadury
  • 1 bílá cibule
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
  • Pár kuliček černého pepře
  • Lžička červené papriky
  • Lžička soli
  • 3 lístky bobkového listu
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 2 dcl plzeňského piva
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 150 ml slunečnicového oleje

Postup:

  1. Romadury si rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
  2. Česnek a obě dvě oloupané cibule si nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte Romadur a přiklopte.
  3. Proložené Romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.
  4. Nakonec si rozmíchejte v nádobce, ze které se Vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselý okurek.
Líbil se Vám náš článek?