Nejlepší hotelovou restaurací na Slovensku je tatranský Grand Restaurant

Restaurace Grand Restaurant ve Vysokých Tatrách se může pyšnit významným oceněním. V prestižní soutěži Gurman Award 2018 získala první místo v kategorii “hotelová restaurace” s počtem 565 bodů. Předávání cen probíhalo na slavnostní večeři v neděli 24. června v Bratislavě. Ceny uděluje už 15 roků gastronomický průvodce Gurmán na Slovensku ve spolupráci s odbornými hodnotiteli.

„Velmi nás těší, že jsme se v silné konkurenci dokázali umístit na skvělém prvním místě. Toto ocenění má pro nás velký význam, jelikož v předchozím roce se u nás udály personální změny. Zásluha patří celému týmu pod vedením šéfkuchaře Miroslava Zamišky, který na pozici šéfkuchaře vystřídal Tomáše Tejbuse. Cenu považujeme za ocenění poctivé práce a věříme, že jsme potvrdili to, že kvalitu držíme stále na té nejvyšší úrovni,” řekla Kathrin Noll, generální manažerka Grand Hotelu Kempinski High Tatras.

První místo si restaurace ve Vysokých Tatrách vysloužila díky své vynikající kuchyni. „Jídla podávaná v naší restauraci jsou vždy prvotřídní kvality a suroviny nakupujeme od lokálních dodavatelů. Našim hostům se snažíme připravit různé speciality, při kterých se nebojíme experimentovat. Jsme rádi, když jim u nás chutná a ocenění od odborné poroty je pro nás příjemným bonusem. Poděkování patří celému týmu za obětavou práci a snahu. Chceme se neustále posouvat dále, zlepšovat se a přinášet hostům stále nové gastronomické zážitky,” řekl Miroslav Zamiška, šéfkuchař Grand Restaurantu.

Pro Grand Restaurant nejde v tomto roce o první ocenění. V březnu se dostala do první desítky nejlepších slovenských restaurací podle žebříčku Trend Top 2018. Mezi Trend Top sommeliéry patří podle ocenění i hotelový sommeliér Matúš Hamara.

Zdroj foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Líbil se Vám náš článek?