Křest knihy Molekulární kuchyně

Autor knihy molekulární kuchyně Miroslav Raab
Autor knihy molekulární kuchyně Miroslav Raab

Ve čtvrtek 8.12.2015 se v ústavu makromolekulární chemie na Pražských Petřinách konala akce, na které gastrovýlety rozhodně nemohly chybět. Tekutým dusíkem zde byla pokřtěna kniha Molekulární kuchyně profesora Miroslava Raaba, který v tomto ústavu dlouhodobě působí.

Křest tekutým dusíkem
Křest tekutým dusíkem

Knížka čtenáře velmi lehce a s lidským přístupem zasvětí do problematiky přípravy pokrmů z vědeckého hlediska. Publikace si do vínku nedala za úkol být kuchařkou či příručkou zdravé výživy, ale srozumitelně vysvětlit chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasní nám, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme, a co se s nimi přitom děje.

Zcela jistě Vás přinutí k zamyšlení a vlastním kuchařským experimentům. Po jejím přečtení budete pod pokličku či do trouby nahlížet jinak, budete totiž odhalovat tajemství přípravy pokrmů na molekulární úrovni 🙂

 

Fotogalerie

Líbil se Vám náš článek?