Kešu kari s kozím halloumi
Přinášíme skvělý recept na letní večeři, kterou si zamilujete! Kešu kari s kozím halloumi je perfektní pro všechny, kteří se rádi stravují zdravě, rychle, bez masa a laktózy. Než se vám uvaří rýže, máte připravené jídlo, které je plné chuti a ocení jej i ti nejvybíravější strávníci.
4 porce
30 min
Ingredience:
2 balení kozího sýru na gril Bon Lait
2 lžíce olivového oleje
1 žlutá cibule
2 stroužky česneku
půl palce zázvoru
3 lžíce červené kari pasty
2 malé cuketky
120g kešu oříšků
200g rajčatové passaty
400g kokosového mléka
1 limetka
na ozdobu: čerstvý koriandr, pražené kešu oříšky
1. Nejprve si na jedné lžíci olivového oleje osmažte na kostičky nakrájený kozí sýr na gril. Až bude zlatý a křupavý, dejte jej stranou na talířek s ubrouskem k odsátí zbytku tuku.
2. Na pánev dejte zbylou lžíci olivového oleje, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek a nastrouhaný očištěný zázvor. Vše restujte, dokud cibule nezesklovatí, neměla by mít ještě hnědou barvu. Poté přimíchejte kari pastu a přisypejte cukety nakrájené na tenká půlkolečka. Vše společně restujte zhruba 5 minut za občasného míchání.
3. Mezitím si připravte v mixéru omáčku. Rozmixujte společně kešu oříšky s rajčatovou passatou, následně přilijte kokosové mléko, dokud nevznikne hladká jednotná omáčka.
4. Kešu omáčku přidejte do pánve, zasypejte kostkami sýru a společně vše 5minut provařte na mírném ohni.
5. Kari dochuťte šťávou z limety a podávejte s basmati rýží nebo quinoou. Na talíři vše dozdobte nasekaným koriandrem a praženými kešu oříšky.