Je libo pohár s francouzskou šlehačkou?
Inspirujte se receptem od Haliny Pawlowské, kterou můžete vidět osobně na 4. ročníku Gastro Food festu v Litoměřicích.
Ingredience:
1 sladká šlehačka, 1 zakysaná smetana, 1 lžička másla, 2 lžíce cukru nebo 1 lžíce medu, 0,2 kg čerstvých jahod nebo malin, hořká čokoláda, 1 lžíce smetany, malý šálek silného nescafé
Postup:
V pánvičce necháme na másle zkaramelizovat cukr (nebo med), přidáme jahody (nebo maliny) a dusíme, dokud se ovoce nezačne částečně rozvářet.
Vyšlehanou šlehačku opatrně smícháme se zakysanou smetanou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se lžící sladké smetany.
Do pohárů dáváme na dno ovocný rozvar nebo čokoládu, přidáme francouzskou šlehačku a ozdobíme čerstvým ovocem.
Chuťově ještě zajímavější je, když část francouzské šlehačky zabarvíme lžící silné kávy.