Jaro s Lučinou aneb sladká inspirace pro každého
Lučinový dortík s malinami
3 balení Lučiny 100 g, 1 vejce, 140 – 150 g čokoládových sušenek, 50 g měkkého másla, 2 lžíce krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g malin.
Vejce rozdělte na žloutek a bílek. Žloutek vyšlehejte s máslem do pěny a smíchejte s jemně rozdrcenými sušenkami. Do 6 až 9 formiček na muffiny vytvořte z těsta 1 cm vysokou stlačenou vrstvu a dejte do rozehřáté trouby na 150 °C na 15 minut. Po upečení nechte vychladnout. Maliny omyjte, osušte a rozdělte do formiček. Z bílku a cukru vyšlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do 300 g Lučiny. Každou formičku naplňte Lučinou se sněhem až po okraj. Pečte nejprve 10 minut na 150 °C, pak 10 minut na 110 °C a nechte vychladnout v otevřené troubě. Ozdobte podle vaší fantazie.