Jak vybírat kvalitní potraviny? Pomůže web Akademiekvality
Kdo nesleduje kvalitu potravin, skoro jako by nebyl. Zájem o složení výrobků na našem trhu neustále stoupá. Je to pochopitelné, protože to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví a taky to, jak se cítíme. Existuje ale nějaký obecný návod, jak potraviny vybírat? Bohužel ne. Naštěstí vám s tím může pomoci web akademiekvality.cz, který sleduje pod mikroskopem jednotlivé potraviny a pochutiny.
V dnešní době se na nás všude valí tisíce informací. Je jen na nás, které z nich zaregistrujeme, přijmeme a zpracujeme. Mnohé z nich ale zbytečné zahlcují naši mozkovou kapacitu. Které z nich jsou ovšem nepostradatelné? Ty, které se týkají kvality potravin. Protože co děláme dennodenně, pokud nedržíme nějakou nesmyslnou dietu? Jíme. Plníme ústa, hltan, jícen, žaludek… dodáváme živiny celému našemu organismu. A nejen tělu, ale i duši. Určitě jste také už slyšeli o mnoha výzkumech, které prokázaly souvislost mezi tím, co konzumujeme, a tím, jaký je náš psychický stav, jakou máme náladu.
Proto je velmi důležité, aby naše strava byla bohatá na živiny a abychom si uměli v obchodě vybrat opravdu kvalitní výrobky. Pokud vás tedy občas napadají otázky typu:
- „Je lepší chléb kváskový nebo z droždí?“
- „Jak mám správně skladovat chleba, aby se hned nevysušil a byl dobrý i druhý den?“
- „Je lepší koupit eidam tučnější nebo nízkotučný?“
- „Jak poznám náhražky sýrů?“
- „Podle čeho vybrat kečup, kolik by v něm mělo být rajčat?“
- „Jak se liší dětská šunka od té nedětské?“
- „Co mám sledovat na etiketách jednotlivých výrobků?“
Je nejvyšší čas, abyste se mrkli na web www.akademikvality.cz, kde najdete odpovědi na vaše zapeklité otázky. Pokud je váš dotaz opravdu hodně konkrétní a individuální, stačí ho poslat na e-mail, který najdete na webu u „kontaktu“. A co nesmí na stránkách chybět? Přece rychlé, chutné a nápadité recepty. Jestliže místo čtení raději sledujete videa, stačí jen kliknout na https://www.akademiekvality.cz/galerie a můžete se začít inspirovat.