Inspirujte se receptem na koktejl s vůní Portugalska
Pozdní květnové odpoledne vám zpříjemní drink s chutí Portugalska
Příjemné počasí nás láká k posezení na letních terasách. Pozdní květnové odpoledne si můžeme zpříjemnit i drinkem Cale Sidecar. Svou chutí nás přenese do dobrodružného Portugalska. Proč vyzkoušet právě tento nápoj a jaké je tajemství jeho přípravy nám řekne Samuel Kožík, bartender Grand Hotelu River Park v Bratislavě.
„Inspirací při vzniku drinku měsíce květen bylo dobrodružné Portugalsko. Míchání nápojů z nových chutí to je pro mě vášeň. V tomto koktejlu se spojují chutě nového a starého světa a proto je pro mě radost ho připravovat,“ říká Samuel Kožík, který se v současnosti připravuje na pozici head barman.
[su_column]
[su_box title=“Doporučujeme: Barmanské sirupy“ style=“glass“ box_color=“#d43b00″ title_color=“#ffffff“]
Připravte originální drinky, nealkoholické limonády, koktejly či ochucené kávy s pestrou paletou barmanských sirupů
[su_button url=“http://eshop.gastrovylety.cz/158-barmanske-sirupy“ target=“blank“ style=“glass“ background=“#4fef2d“ icon=“icon: hand-o-right“]Více zde[/su_button]
[/su_box]
[/su_column]
„Cale Sidecar je tradiční brandy koktejl s moderním portugalským twistem, ve kterém budete cítit chutě starého i nového světa – pronikavou chuť sladkého sirupu agáve zkombinovanou se zemitou chutí Portského vína. Doplňuje ho teplý doušek brandy a čerstvá chuť citrusů. Tento nápoj je ideální na pozdní květnové odpoledne,“ říká Samo o drinku, který si můžete připravit i vy, ale namíchaný profesionálem, jej můžete ochutnat pouze v Grand Hotelu River Park v Bratislavě.
Postup přípravy: Do koktejlového šejkru přidejte 50 ml Remy Martin VSOP, 20 ml červeného portského vína, 25 ml čerstvé citronové šťávy, 20 ml agave sirupu a zamíchejte spolu s ledem. Dvakrát propasírujte a podávejte ve sklenici na Martini. Nakonec ozdobte čerstvým muškátovým oříškem (0,5 g).
					