Gurmánský knižní tip: MŮJ ŽIVOT VE FRANCII
Alex Prud’homme/Julia Childová: Můj život ve Francii
Julia Childová je sice ikonická kuchařská legenda, jež představila francouzskou kuchyni milionům nejenom amerických domácností, ale ve svých bestsellerových memoárech odhaluje, co ví jen málokdo: Dlouhá léta se s vařením jenom míjela a její cesta na kuchařské výsluní trvala dlouhé roky a byla vše, jenom ne přímočará.
Když se Julia v roce 1948 přestěhovala s manželem do Francie, nemluvila francouzsky a o zemi galského kohouta nevěděla téměř nic. Netrvalo však dlouho a Paříž si zamilovala. Nadšení z francouzské kuchyně ji přivedlo do proslulých kurzů Cordon Bleu, které změnily její život navždy.
Díky nevšednímu zápalu a pracovitosti brzy nabyla tolik vědomostí, že mohla začít vést vlastní kurzy vaření. Brzy se spojila se stejně nadšenými gourmettes, Simone Beckovou a Louisette Bertholleovou, a společnými silami se pustily do psaní přelomové kuchařky Umění francouzské kuchyně.
Memoáry Julie Childové jsou plné báječných příběhů spojených s francouzskou kuchyní a pozoruhodnými lidmi, které poznala. Vyznává se v nich ze své lásky k Francii, manželovi Paulu Childovi a nekonečné radosti z vaření a jídla.
Více zde