Čočkový mix se žampiony

Ingredience

250 g čočky beluga Menu Gold

100 g quinoy červené Menu Gold

100 g rýže basmati natural Menu Gold

1 lžíce řepkového oleje

1 cibule

1 žlutá paprika

400 g hnědých žampionů

1 středně velká mrkev

zeleninový vývar

100 g hrášku

2 lžíce rajčatového protlaku

1 lžíce provensálského koření

1 lžička ghee

sůl

Postup

Rýži, quinou a čočku beluga propláchneme a uvaříme podle návodu na obalech do měkka. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku, žampiony a očištěnou a nastrouhanou mrkev. Zalijeme trochou vývaru a cca 10 minut povaříme. Poté přimícháme uvařenou čočku beluga, hrášek a protlak, osolíme, okořeníme a povaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme ghee pro zjemnění chuti. Čočkový mix servírujeme s rýží a quinoou jako hlavní jídlo.

Náš tip:

pro lehčí stravitelnost můžeme vyměnit žampiony za hlívu ústřičnou

Líbil se Vám náš článek?