Citronový chlebíček
ingredience:
- 1 a ½ hrnku celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- ½ hrnku cukru (klasického nebo kokosového)
- 3 vejce
- ½ hrnku bílého jogurtu
- ½ hrnku rozpuštěného másla
- 2 velké citrony
- NA SIRUP: ½ hrnku cukru, 3 citrony
postup:
- Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek, sodu, cukr a jemně strouhanou kůru z citronů.
- V jiné nádobě smíchejte jogurt, vejce a vymačkanou šťávu z citronů.
- Spojte obě části těsta a vmíchejte i rozpuštěné máslo.
- Hotové těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 40 min, nebo dokud chlebíček nebude hotový (zkuste pomocí špejle).
- Než se těsto upeče, připravte si sirup tak, že svaříte vymačkanou citronovou šťávu s cukrem asi na 1/3 objemu.
- Upečený chlebíček propíchejte špejlí a rovnoměrně polijte sirupem.
- Podávejte po vychladnutí.
Zdroj foto: archiv spol.