Chuťovky nejen na silvestrovskou tabuli
Čím pohostit návštěvu, když nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni? Stačí mít v rukávu pár dobrých fíglů, dobré suroviny a chuť experimentovat. Vaše stylové chuťovky padnou do noty každému, s kým se rozhodnete trávit sychravé dny, sváteční dny u vánočního stromečku nebo oslavu příchodu Nového roku.
Špízy z oliv a jednohubek Tartare
Pro efektní pohoštění stačí jeden dobrý nápad a pár kvalitních surovin. Zkuste to například s olivami.
Ingredience:
* 1 balení vypeckovaných oliv
* 1 balení sýra Tartare Apérifrais Provence
* 1 balení slaných krekrů
* olivový olej na zakápnutí
Olivy spolu se sýrem Tartare Apérifrais Provence střídavě napíchejte na párátka, zakápněte olivovým olejem a podávejte se slanými krekry
Čekankové puky se sýrem Tartare
Místo tradičního servírování sýrů na prkénku s ořechy a sušeným ovocem zkuste zvolit netradiční prezentaci na čekankovém listě. Hosty dostanete nejen super vzhledem, ale i báječnou chutí.
Ingredience:
* 1 puk bílé čekanky
* 1 pomeranč
* 1 balení sýra Tartare Apérifrais Provence
* hrst vlašských ořechů
* hrst sušených brusinek
* med na zakápnutí
Rozdělte čekanku na jednotlivé puky, ozdobte je kostičkami vykrájeného pomeranče, Tartare Apérifrais Provence, na sucho praženými nasekanými vlašskými ořechy, brusinkami a na závěr vše zakápněte medem.
Krekry s cuketou a sýrem Tartare
Křupavou kanapku s delikátně jemným sýrem podávejte spolu se skleničkou vychlazeného sektu. Ohromíte chuťové pohárky každého náročného gurmeta.
Ingredience:
* 1 balení slaných krekrů
* 1 malá cuketa
* olivový olej
* 1 sklenice sušených rajčat v oleji
* 40 g piniových oříšků + na ozdobu
* 40 g parmazánu
* 1 stroužek česneku
* sůl a pepř
* hrst bazalky
* 1 balení sýra Tartare Apérifrais Itálie
Cuketu nakrájejte na kolečka a ogrilujte ji na olivovém oleji. Na krekry položte cuketu, přidejte pesto ze sušených rajčat. To připravíte tak, že rajčata spolu s bazalkou, nastrouhaným sýrem, česnekem, na sucho opraženými piniovými oříšky (část si jich nechte na ozdobu), zalijte olivovým olejem, rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí a pepřem. Na pesto položte sýr Tartare Apérifrais Itálie a ozdobte piniovými oříšky.
Bruschetty s rajčatovou salsou a sýrem Tartare
Italskou variaci na obložené křupavé bagetky s rajčaty dotáhnete k dokonalosti s drobnou sýrovou obměnou.
Ingredience:
* 2 balení sýra Tartare Apérifrais Itálie
* 2 malé bagety na bruschetty
* olej na smažení
* 250 g cherry rajčátek
* 3 jarní cibulky
* hrst bazalky
* olivový olej na zakápnutí
* sůl a pepř
Bagety nakrájejte na plátky a osmažte na oleji z obou stran do zlatova. Osušte je od přebytečného oleje. Jarní cibulku nasekejte na drobno a smíchejte spolu s na malé kostičky nakrájenými cherry rajčátky. Přidejte nasekanou bazalku, zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Bruschetty ozdobte rajčatovou salsou a sýrem Tartare Apérifrais Itálie.
Jednohubky se sýrem Saint Agur a angreštovým džemem
S jemně pikantním džemem slaďte o něco pikantnější sýr, který se vám rozplyne na jazyku. K dokonalému chuťovému zážitku nesmí sýrové chuťovce chybět ořechy.
Ingredience:
* 1 balení slaných krekrů
* angreštový džem
* 1 balení modrého sýra Saint Agur
* 1 balení pekanových ořechů
Na krekry naneste džem, obložte kousky modrého sýru Saint Agur a ozdobte nasucho praženými pekanovými ořechy.
Carpacio z červené řepy s modrým sýrem Saint Agur
Ani milovník masa neodolá vegetariánskému pohoštění, kterému vévodí pikantní chuť sýra s ušlechtilou plísní.
Ingredience:
* 1 předvařená červená řepa
* 1 balení modrého sýra Saint Agur
* řeřicha na ozdobu
* olivový olej na zakápnutí
* sůl a pepř
Předvařenou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. Vyskládejte je na talíř a ozdobte kousky modrého sýra Saint Agur, řeřichou, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.