Chuťovky nejen na silvestrovskou tabuli

Čím pohostit návštěvu, když nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni? Stačí mít v rukávu pár dobrých fíglů, dobré suroviny a chuť experimentovat. Vaše stylové chuťovky padnou do noty každému, s kým se rozhodnete trávit sychravé dny, sváteční dny u vánočního stromečku nebo oslavu příchodu Nového roku.

tartare_olivy_jednohubkyŠpízy z oliv a jednohubek Tartare

Pro efektní pohoštění stačí jeden dobrý nápad a pár kvalitních surovin. Zkuste to například s olivami.

Ingredience:

* 1 balení vypeckovaných oliv

* 1 balení sýra Tartare Apérifrais Provence

* 1 balení slaných krekrů

* olivový olej na zakápnutí

Olivy spolu se sýrem Tartare Apérifrais Provence střídavě napíchejte na párátka, zakápněte olivovým olejem a podávejte se slanými krekry

Čekankové puky se sýrem Tartare

Místo tradičního servírování sýrů na prkénku s ořechy a sušeným ovocem zkuste zvolit netradiční prezentaci na čekankovém listě. Hosty dostanete nejen super vzhledem, ale i báječnou chutí.

Ingredience:

* 1 puk bílé čekanky

* 1 pomeranč

* 1 balení sýra Tartare Apérifrais Provence

* hrst vlašských ořechů

* hrst sušených brusinek

* med na zakápnutí

Rozdělte čekanku na jednotlivé puky, ozdobte je kostičkami vykrájeného pomeranče, Tartare Apérifrais Provence, na sucho praženými nasekanými vlašskými ořechy, brusinkami a na závěr vše zakápněte medem.

agur_angrestKrekry s cuketou a sýrem Tartare

Křupavou kanapku s delikátně jemným sýrem podávejte spolu se skleničkou vychlazeného sektu. Ohromíte chuťové pohárky každého náročného gurmeta.

Ingredience:

* 1 balení slaných krekrů

* 1 malá cuketa

* olivový olej

* 1 sklenice sušených rajčat v oleji

* 40 g piniových oříšků + na ozdobu

* 40 g parmazánu

* 1 stroužek česneku

* sůl a pepř

* hrst bazalky

* 1 balení sýra Tartare Apérifrais Itálie

Cuketu nakrájejte na kolečka a ogrilujte ji na olivovém oleji. Na krekry položte cuketu, přidejte pesto ze sušených rajčat. To připravíte tak, že rajčata spolu s bazalkou, nastrouhaným sýrem, česnekem, na sucho opraženými piniovými oříšky (část si jich nechte na ozdobu), zalijte olivovým olejem, rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí a pepřem. Na pesto položte sýr Tartare Apérifrais Itálie a ozdobte piniovými oříšky.

tartare_bruschetta_salsaBruschetty s rajčatovou salsou a sýrem Tartare

Italskou variaci na obložené křupavé bagetky s rajčaty dotáhnete k dokonalosti s drobnou sýrovou obměnou.

Ingredience:

* 2 balení sýra Tartare Apérifrais Itálie

* 2 malé bagety na bruschetty

* olej na smažení

* 250 g cherry rajčátek

* 3 jarní cibulky

* hrst bazalky

* olivový olej na zakápnutí

* sůl a pepř

Bagety nakrájejte na plátky a osmažte na oleji z obou stran do zlatova. Osušte je od přebytečného oleje. Jarní cibulku nasekejte na drobno a smíchejte spolu s na malé kostičky nakrájenými cherry rajčátky. Přidejte nasekanou bazalku, zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Bruschetty ozdobte rajčatovou salsou a sýrem Tartare Apérifrais Itálie.

Jednohubky se sýrem Saint Agur a angreštovým džemem

S jemně pikantním džemem slaďte o něco pikantnější sýr, který se vám rozplyne na jazyku. K dokonalému chuťovému zážitku nesmí sýrové chuťovce chybět ořechy.

Ingredience:

* 1 balení slaných krekrů

* angreštový džem

* 1 balení modrého sýra Saint Agur

* 1 balení pekanových ořechů

Na krekry naneste džem, obložte kousky modrého sýru Saint Agur a ozdobte nasucho praženými pekanovými ořechy.

agur_carpacio_repaCarpacio z červené řepy s modrým sýrem Saint Agur

Ani milovník masa neodolá vegetariánskému pohoštění, kterému vévodí pikantní chuť sýra s ušlechtilou plísní.

Ingredience:

* 1 předvařená červená řepa

* 1 balení modrého sýra Saint Agur

* řeřicha na ozdobu

* olivový olej na zakápnutí

* sůl a pepř

Předvařenou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. Vyskládejte je na talíř a ozdobte kousky modrého sýra Saint Agur, řeřichou, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Líbil se Vám náš článek?