Recept: Kynuté borůvkové knedlíky
500 ml vlažného mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 kg hrubé mouky
- 1 vejce
- Sůl
- 500 ml čerstvých borůvek
- 50 g cukru
- 1 lžíce másla na omaštění knedlíků
- 100 g tvrdého tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 100 ml zakysané smetany
Do vlažného mléka dáme rozdrobené droždí, cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. (15-20 minut).
Hrubou mouku promícháme s vejcem, kváskem a solí.
Vypracujeme těsto, které nelepí a necháme 20 minut vykynout na teplém místě.
Nakynuté těsto vyválíme na tloušťku 1 cm a rozkrájíme na pravidelné čtverce. Do středu čtverců rozdělíme borůvky promíchané s cukrem. Vytvoříme pravidelné knedlíky, které necháme 15 minut odpočinout.
Knedlíky vaříme v osolené vodě 6 až 9 minut podle velikosti.
Po vyjmutí z vody propíchne a servírujeme s rozpuštěným máslem, nastrouhaným tvarohem, zakysanou smetanou, moučkovým cukrem a čerstvými borůvkami.
[su_box title=“Projekt neobyčejné vlastnosti obyčejného ovoce“ style=“glass“ box_color=“#a2fe3c“ title_color=“#ffffff“] Recept připravil šéfkuchař Martin Kortus pro projekt neobyčejné vlastnosti obyčejného ovoce. Kampaň si klade za cíl propagaci a zvyšování povědomí o bobulovém ovoci.Kampaň pořádá Svaz sadařů Polské republiky, a od roku 2015 probíhá v pěti evropských zemích: Polsku, Rakousku, České republice, Finsku a Švédsku. Průzkumy provedené v rámci druhého ročníku kampaně ukazují, že stravovací návyky Evropanů se mění.
[su_button url=“http://www.power-fruits.eu“ target=“blank“ style=“glass“ background=“#e17708″ icon=“icon: arrow-right“]Více informací zde[/su_button][/su_box]