Recept:KRÉMOVÁ ČESNEČKA SE SÝROVÝM CHIPSEM
Na česnečku existuje nepřeberné množství receptů od její klasické „kocovinové“ verze až po hutnou smetanovou. V následujícím receptu bude česnečka povýšena na slavnostní nedělní oběd, a to nejen díky lahodné krémové konzistenci, ale i úžasným sýrovým chipsům.
Ingredience (na 4 porce):
- 20 g másla
- 1 cibule
- 6 větších stroužků česneku
- 2 větší brambory
- 600 ml vývaru
- 200 ml smetany
- sůl, pepř
- 200 g eidamu
Postup:
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
- Oloupejte stroužky česneku a rozbijte je nožem.
- V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku.
- Přidejte 5 stroužků česneku a ještě 2 minuty pomalu opékejte.
- Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Do polévky přidejte oloupané brambory nakrájené na kostky. Poté vše osolte a opepřete podle vlastní chuti.
- Až brambory změknou, polévku rozmixujte. Přidejte smetanu a rozdrcený zbývající stroužek česneku.
- Polévku znovu přiveďte k varu a nechte vařit asi 10 minut.
- Připravte si sýrové chipsy. Nastrouhejte eidam a na plech vyložený pečícím papírem z eidamu vytvořte 4 kopičky.
- Vložte plech do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova.
- Sýrové chipsy vyjměte z trouby, nechte je lehce vychladnout.
- Krémovou polévku podávejte ozdobenou sýrový chipsem.
Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz
E shops -BIO potraviny, hračky,domácí potřeby- pro celou rodinu
